Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Març amb Isabel Coixet

Ayer no termina nunca, la darrera pel·lícula de la realitzadora catalana Isabel Coixet inaugurarà la propera edición del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, que es celebrarà entre el 20 i el 27 d’abril.

La pel·lícula, que competirà a la secció oficial a concurs, es va poder veure per primera vegada a la secció Panorama de la Berlinale i està ambientada en un futur no gaire llunyà, l’any 2017.

Ayer no termina nunca, ens parla de les consequències que al crisi ha tingut en una parella jove, que interpreten els actors Javier Cámara i Candela Peña. Amb aquest film torna a treballar a Espanya i en castellà, després de moltes pel·lícules rodades als Estats Units i en anglès.

Per commemorar el Dia de la Dona Treballadora, la Biblioteca Armand Cardona dedica un racó de l’espai del cinema a aquesta directora i guionista. A l’expositor podreu trobar tot de material relacionat amb aquesta cineasta. També hem el·laborat una fitxa amb informació sobre ella i la seva filmografia.

Podeu descarregar la fitxa aquí:Març amb Isabel Coixet

Isabel Coixet va néixer a Barcelona l’any 1962. Es va llicenciar en Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i durant un temps va treballar com a periodista a la revista Fotograma. La seva clara vocació cinematogràfica va fer que l’any 1988 estrenés la seva primera pel·lícula: Demasiado viejo para morir joven. Però l’èxit li arribà amb una petita pel3lícula rodada en anglès als Estats Units, Cosas que nunca te dije (1996).

Des d’aleshores no ha parat de treballar al cinema, però també es una destacada directora publicitària on ha estat directora creativa de l’agència JWT i fundadora de  Target i de la productora Eddie Saeta. Ha realitzat espots per marques tan importants com Ford, Danone, BMW, Ikea, Evax, Renault, Peugeot, Winston Kronenbourg, Pepsi, Kellogg i Estrella Damm, entre d’altres.

Altres de les seves pel·lícules son: A los que aman (1998), Mi vida sin mi (2003), La vida secreta de las palabras (2005), Elegy (2008) i Mapa de los sonidos de Tokyo.

L’any 2000 va crear la seva pròpia productora, Miss Wasabi Films, des d’on ha enregistrat videoclips per artistes tan importants com Marlango o Alejandro Sanz i documentals, com Escuchando al juez Garzón (2011).

Isabel Coixet a guanya diversos Premis Goya. Mi vida sin mi va guanyar el premi al millor guió adaptat i La vida secreta de las palabras va guanyar el de millor guió original. Amb aquesta pel·lícula també va aconseguir el premi a la millor directora. La seva pel·lícula sobre el juez Garzón va guanyar el premi al millor documental.

L’any 2004 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cinema i el 2006 amb la Creu de Sant Jordi, tots dos premis atorgats per la Generalitat de Catalunya.

Al catàleg de les Biblioteques Municipals de VNG podeu trobar els documents relacionats amb aquesta autora: Isabel Coixet

Us deixem amb el tràiler de Ayer no termina nunca.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari