Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els més llegits a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Com cada any, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona presenta el rànquing dels documents més prestats durant l’any 2009 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona 

El joc de l’àngel, el darrer llibre de Carlos Ruiz Zafón, ha estat la novel·la més llegida. La segueixen Els homes que no estimaven les dones, d’Stieg Larsson, i L’església del mar, d’Ildefonso Falcones, qui ja va situar la seva novel·la al primer lloc d’aquesta llista al 2008.

Portadas libros

Pel que fa a les novel·les juvenils més llegides, s’imposen les de l’autora nord-americana Stephenie Meyer, que encapçala les quatre primeres posicions de la llista. El títol que s’endú més préstecs és Lluna nova, seguida, per aquest ordre, de Crepuscle. Un amor perillós, A trenc d’alba i Eclipsi.

Portades llibres juvenil

 D’altra banda, els còmics més sol·licitats són els manga japonesos: Death note, de Tsugumi Ohba, un manga a l’estil de les novel·les policíaques, se situa al primer lloc, abans de Bleach, de Tite Kubo, i 20th Century Boys, de Naoki Urasawa 

Portadas Còmics 

El documental Tierra: la película de nuestro planeta, produïda per la BBC, domina en l’àmbit dels audiovisuals. El padrí, de Francis Ford Coppola, i l’adaptació al cinema del còmic Persèpolis, de Marjane Satrapi, són el segon i tercer DVD més deixat en préstec. Finalment, Black ice d’AC/DC, The Complete Louis Armstrong and the Dukes of Dixieland i Els millors professors europeus dels catalans Manel corresponen als CD més prestats a les biblioteques. 

2 Comentaris fins ara

 1. Rosie Dissabte 30 de Gener de 2010 - 12:41 h

  En resposta a Pableras, el que voldria dir és que jo tampoc estic d’acord amb el que diu.
  Que la gent li agradi uns llibres que estan de moda no vol dir en absolut que s’equivoquin.
  En particular, a mi m’encanta la bona literatura i en particular els clàssics això no vol dir que no pogui anar a veure Avatar i que li trobi el seu atractiu i el seu missatge.
  Ah i m’encanta que estiguis d’acord amb els còmics, em posen particularment nerviosa.

 2. Pableras Divendres 29 de Gener de 2010 - 13:53 h

  La gente se equivoca:

  Respecto a los libros no estoy de acuerdo… L’església del mar es inaguantable, de Carlos Ruiz Zafón me leí el anterior y otra castaña, Crepúsculo es para las fans de Jonah’s Brothers y los del Stieg Larsson son para el tipo de gente que no lee nunca ni van al cine, pero se leen los del Stieg Larsson, Dan Brown y luego van al cine a ver Titanic o Avatar.

  Lo único en lo que estoy de acuerdo son los comics.

Deixa un comentari