Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Amaníaco, recuperant el tebeo popular.

El proper divendres 1 de març, Jordi Coll, directora de l’editorial Amaníaco, visitarà la Biblioteca Armand Cardona per parlar-nos de còmics i de la seva revista. La xerrada tindrà lloc a les 18:30 a la sala d’actes de la Biblioteca.

Amaníaco, és un segell editorial fundat per autors que van ser alumnes o professionals de la Escola Joso i que van començar com editors d’un fanzine de caire humorístic, amb textos teòrics també, que va acabar orientant-se a l’edició d’historietes de joves autors espanyols.

Amaníaco va ser el títol de la publicació senyera del segell editorial des de la seva fundació com a segell faneditor l’any 1996.

En les seves tres etapes es descriu l’evolució del segell editorial: una primera etapa de 1991 a 1996, com fanzine fotocopiat; la segona etapa des de 1996, amb còmics llançats des d’impremta i durant la qual neix la col·lecció de monogràfics ‘Els impresentables de Amaníaco’; la tercera etapa ja com a segell editorial professional

Des de 2007 es publica la revista Amaníaco, editada amb llom i amb continguts en color, a la qual es va sumar la col·lecció de llibres Bliblioteca Amaníaco. Per totes aquestes publicacions han desfilat autors com: Deamo bros, Lopetegi, Juan Álvarez, Joan Tharrats, Alberto Guitián, Idígoras i Pachi, Bernal, Manel Fontdevila, Víctor Araque, Fer, jali o Jan, entre molts d’altres.

La revista va guanyar el premi a la millor revista al Saló del Còmic de Barcelona del 2009.

En aquesta tasca de recuperar els tebeos de tota la vida, Amaníaco ediciones acaba de publicar Don Talarico, una de les obres menys conegudes del barceloní Jan. Les aventures d’aquest cavaller de l’època de la Reconquesta, es van publicar fa més de 40 anys i no s’havia pogut publicar degut a la desaparició dels originals. Després d’una gran tasca de recuperació, ara podem disfrutar d’aquesta obra restaurada i revisada.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari