Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Alfred Hitchcock

El passat 1 de febrer es va estrenar al nostre país la pel·lícula que el realitzador Sacha Gervasi ha rodat sobre la figura de l’anomenat mestre del suspens, Hitchcock.

Per aquest motiu, la Biblioteca Armand Cardona dedica un racó de l’espai del cinema a aquest realitzador anglès. Durant el mes de febrer podreu trobar exposats un recull de documents relacionats amb aquest mite del cinema.

També hem elaborat una fitxa amb informació sobre aquest gran director. Trobareu biografia, filmografia destacada i altra informació d’interès.

Podeu descarregar la fitxa aquí: Febrer amb Hitchcock

Hitchcock es centra en la producció i rodatge de la pel·lícula Psicosi. Protagonitzada per un Anthony Hopkins molt caracteritzat, ens mostra l’especial relació del director amb la seva dona i col·laboradora, Alma Reville, interpretada per Helen Mirren.

Sembla que Hitchcock està de moda, doncs recentment també s’ha estrenat una coproducció entre els canals de televisió britànic i nordamericà, BBC i HBO, titulat The girl, on parla del brutal assetjament que va rebre l’actriu Tippi Hedren per part de director durant el rodatge de Els ocells.

Alfred Hitchcock (1899-1980) és considerat un dels millors directors de cinema de tots els temps, malgrat no haver rebut mai un Premi Òscar.

Després d’una carrera d’èxit al seu país natal en l’època del cinema mut i al començament del cinema sonor, Hitchcock s’instal·la a Hollywood. En el transcurs dels seus aproximadament seixanta anys de carrera, realitza més de cinquanta llargmetratges, alguns dels quals es troben –tant pel seu èxit de públic com per la seva rebuda i la seva posterior crítica– entre els més importants del setè art, com per exemple Els trenta-nou graonsNotorious, La finestra indiscreta, Vertigen (D’entre els morts), Perseguit per la mort o Els ocells.

Pioner de nombroses tècniques en el gènere del thriller, Hitchcock és considerat com un dels realitzadors més influents en l’aspecte estilístic, que instal·la les nocions de suspens i de MacGuffin en l’univers cinematogràfic. Els seus thrillers sovint es caracteritzen per una hàbil combinació entre tensió i humor.

Els seus temes recurrents són la por, la culpabilitat i la pèrdua d’identitat; un altre tema que es troba freqüentment a les seves obres, amb algunes variacions, és el de l’innocent perseguit. Dotat d’altra banda d’un sentit agut de l’autopromoció –sobretot mitjançant els seus cameos–, Hitchcock continua sent avui en dia una de les personalitats del segle XX més conegudes arreu del món.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari