Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Any Espriu

Aquest 2013 es compleixen 100 anys del naixement d’un dels escriptors més importants de la literatura catalana de tots els temps, Salvador Espriu.

Per commemorar aquesta efèmeride, de la mateixa manera que l’any 2012 es van celebrar els centenaris de Calders, Tísner i Sales amb tota una sèrie d’actes que van tenir com a comissària la catedràtica Laura Borras, aquest any serà l’Any Espriu.

Avui dia 23 de gener s’inaugura oficialment aquest any literari, comissariat per Xavier Bru de Sala, amb un acte dirigit per Xavier Alberti al Palau de la Música.

Es tracta d’un espectacle teatral, musical i poètic basat en la vida, l’obra i la figura de Salvador Espriu, que comptarà amb la participació de poetes com Manuel Forcano i Josep Pedrals; actors i actrius com Carme Sansa, Mercè Arànega, Enric Majó i Jordi Boixaderas i de músics com Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler i Cor del Gran Teatre del Liceu, entre d’altres.

Al llarg de l’any s’aniran realitzant tot un seguit d’activitats a tot el territori català, entre les que cal destacar l’exposició que tindrà lloc al CCCB a l’octubre “He mirat aquesta terra”, i que té com a tema central la relació d’Espriu amb els catalans com a poble i el seu llegat mitjançant un recorregut històric que relaciona la seva vida, la seva obra i els seus personatges amb diversos moments de la història de Catalunya.

Altres actes importants seran els de la commemoració del 28è aniversari de la seva mort (22-24 de febrer) i el centenari del seu naixement (10 de juliol), a la seva localitat natal, Arenys de Mar.

A partir d’avui també es pot trobar actiu el portal web de l’Any Espriu. La web recollirà tota la programació de l’Any Espriu i centralitzarà tota l’activitat 2.0 al voltant de la commemoració i que s’anirà completant amb material de les activitats a mesura que avanci l’any. Aquesta iniciativa vol convertir-se en alguna cosa més que un web, fer un repositori de tots els continguts que es generin durant l’any i ser un arxiu documental.

Tot el material recopilat es conservarà al Centre Salvador Espriu d’Arenys.

L’Any Espriu també serà força actiu a les xarxes socials i es podrà trobar més informació a Facebook, Twitter i també Instagram.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari