Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Presentació del llibre Vetlla de Jordi Llavina

El proper dimecres 23 de gener, la Biblioteca acollirà la presentació del llibre de poemes Vetlla, de l’autor penedesenc Jordi Llavina. L’acte començarà a les 19h i estarà presentat per l’escriptora vilanovina Teresa Costa-Gramunt.

El llibre, publicat per l’editorial valenciana 3i4, ha rebut el Premi Octubre de Poesia 2011.

Vetlla parteix d’un argument narratiu. El punt de partença és l’ambigua relació entre un noi una noia l’any 1984. Un llibre de poemes regalat per ella al noi permet recuperar la memòria d’aquesta relació molts anys després. Els versos citats d’aquell llibre -que, per al noi, s’ha convertit en poc menys que una obsessió- van il·lustrant assumptes tan diversos com el desig, la gelosia, l’experiència estètica, el suïcidi, la mort o la pèrdua de la innocència.

Jordi Llavina (Gelida, 1968) és un escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió. Es va donar a conèixer l’any 2001 en guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Nitrato de Chile.

Col·labora al diari Avui, a El Mundo a La Vanguardia i a El 3 de vuit.  A la televisió de Vilafranca va presentar els programes sobre literatura ‘El book insígnia’ i ‘L’última troballa’. A la ràdio, va presentar el programa ‘Fum d’estampa’ a la desapareguda emissora Catalunya Cultura.

A la seva maduresa, és quan comença a crear obres de distints gèneres, com el poètic o el narratiu. En el terreny de la poesia, el 2006 va guanyar el Ciutat de Mallorca gràcies al recull La Corda del Gronxador; i, l’any 2007, el Premi Alfons el Magnànim de poesia en llengua catalana amb l’obra Diari d’un setembrista. Actualment col·labora al programa ‘L’ofici de viure’ de Catalunya Ràdio a la secció dels Mails d’amor.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari