Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


30 anys d’Akira de Katsuhiro Otomo

El 20 de desembre de 1982 apareixen a la revista japonesa Young Magazine, les primeres vinyetes d’un dels clàssics del manga, Akira, del dibuixant Katsuhiro Otomo.

Amb més de dues mil pàgines, Akira, va ser publicat entre 1928 i 1993. L’any 1984 va obtenir el Premi al millor manga atorgat per Kodansha, una de les editorials més importants del país.

La història transcorre l’any 2019 a Neo-Tokio, la megalòpolis construïda sobre les runes de la ciutat de Tokio, destruïda a principis dels anys ’80 per l’explosió d’un nou tipus de bomba atòmica que va provocar el començament de la III Guerra Mundial.

El país és dirigit amb mà de ferro per un govern totalitari mentre que als carrers de la ciutat creixen els problemes com l’atur, la violència o la droga. Allà viuen en Tetsuo, en Kaneda i els seus amics, una colla de joves marginats que passen les hores fent curses de motos per la ciutat i enfrontant-se amb altres bandes de motoristes.

Durant una d’aquestes curses, en Tetsuo pateix un accident, provocat per l’aparició d’un estrany nen amb aspecte d’avi. Tetsuo, es segrestat pel govern i sotmès a una sèrie de proves que determinen que té uns grans poders telepàtics que encara s’han de desenvolupar.

Durant la recerca d’en Tetsuo, en Kaneda comença una relació amb la Kai, una noia vinculada a un grup revolucionari que vol esbrinar quins son els plans del govern, que està investigant aquests nens amb poders psíquics a unes instal·lacions ubicades al lloc on es suposa que va esclatar la bomba.

Quan troben en Tetsuo se n’adonen que ha canviat. Els experiments han tret a la superfície els seus poder però també les seves pors i el seu complex d’inferioritat.

Tetsuo, es creu un deu i el successor del mític Akira, un nen amb el que van experimentar fa trenta anys i que va revelar uns poders fabulosos que, en descontrolar-se van provocar l’explosió que va destruir la ciutat.

Aquest és el punt de partida de manga, que el mateix Otomo va convertir en un anime, així és com s’anomenen a les pel·lícules d’animació japoneses, l’any 1988. La línia argumental de la pel·lícula es separa una mica de la del manga, principalment, perquè aquest encara no s’havia acabat de publicar.

Podeu trobar el còmic i la pel·lícula a les Biblioteques de Vilanova, així com altres obres del seu autor Katsuhiro Otomo.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari