Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El món s’acaba?

La darrera edició del Festival de Sitges va estar dedicada a la fi del món des del cinema. Segons una predicció realitzada pels maies fa més de 5000 anys, el proper dia 21 d’aquest mes de desembre de 2012 será el dia en que el món s’acabarà!

El cinema ha reflectit de moltes maneres aquesta probable fi del món. Des de catàstrofes naturals a invasions alienígenes, passant per desgràcies causades per l’acció de l’home…moltes han estat les excuses del setè art per carregar-se el món tal i com el coneixem.

A vegades es tracta d’una destrucció física, d’altres d’un canvi que provoca una fractura a la societat o l’arribada d’un futur gens esperançador.

A continuació us presentem algunes d’aquestes pel·lícules que podreu trobar a les Biblioteques de Vilanova:

2012 de Roland Emmerich (2009)

Los pájaros d’Alfred Hitchcock (1963)

El planeta de los simios de Franklin Schaffner (1968)

Gattaca d’Andrew Niccol (1997)

La carretera de John Hillcoat (2009)

El dia de mañana de Roland Emmerich (2004)

Resident Evil de Paul W.S. Anderson (2002)

REC de Jaume Balagueró i Paco Plaza (2007)

Alien de Ridley Scott (1979)

Segurament aquest any no s’acabi el món, però si es cert que la nostra societat, tal i com la coneixem, ja no tornarà a ser la mateixa.

La terra no desapareixerà a causa de l’impacte d’un meteorit, perquè, lluny d’enfrontar-nos a amenaces que vénen de l’espai exterior, el que tenim per davant és un canvi que capgirarà la nostra manera de veure les coses.

The inside Job de Charles Ferguson (2010)

 

Podreu trobar més informació sobre aquest tema a l’especial del Prestatge Virtual de Cinema de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari