Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


50 anys després… Raimon al Liceu

Va ser el desembre de 1962 que el jove cantautor de Xàtiva, Raimon, convidat per Josep Maria Espinàs, amb 22 anys i tres cançons al repertori (“Al vent”, “La Pedra” i “Som”) feia la seva primera actuació a Barcelona, al Fòrum Vergés. Aquest divendres, 30 de novembre, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona acollirà el concert commemoratiu que l’artista oferirà.

Per commemorar el cinquantenari d’aquell primer concert s’han programat una sèrie d’activitats que, a banda del citat concert amb les entrades exhaurides, inclouen l’exposició Raimon, al vent del món, que acull el Centre d’Arts Santa Mònica fins el 26 de gener, amb un seguit d’obres d’art vinculades a la seva trajectòria, a més de cartells portades de discos, projeccions audiovisuals, etc. i un Cicle d’homenatge a la Filmoteca, amb un seguit de sessions que, a més de documentals i entrevistes sobre el cantautor i les diverses personalitats vinculades a la seva extensa obra, també es projectaran la pel·lícula Los felices sesenta (Jaime Camino, 1963), amb banda sonora de Raimon, i el curtmetratge Raimon’65 (Carles Duran).

Per aquest concert el cantautor ha preparat un extens i extraordinari repertori que inclou cançons que van des d’”Al Vent”, “Jo vinc d’un silenci”, “Veles e Vents”, o “Com un puny” fins a les cançons escrites més recentment. El concert és la culminació d’una gira que l’ha portat per cinc universitats europees: París, Luxemburg, Berlín, Londres i Roma.

A les Biblioteques de la ciutat podeu trobar els següents enregistraments del Raimon:

–    Integral (1993)
–    Cançons de mai (1997)
–    Veles e vents (1997)
–    Les Cançons d’amor (1999)
–    Poesia cantada (2003)
–    Rellotge d’emocions (2011)

Y els següents llibres relacionats amb la seva obra:

–    Raimon (1988)
–    Les paraules del meu cant (1993)
–    Raimon: la construcció d’un cant (2005)
–    Al vent: crònica d’una nova cançò (2009)

També hem fet una selecció de temes seus a l’Spotify de les Biblioteques de VNG:

Recentment Ramon Pelegero, ‘Raimon’, ha rebut la Medalla d’Or de la Ciutat, un guardó que vol reconèixer la trajectòria del cantant, que s’ha destacat per la promoció i la defensa de la cultura i la llengua catalanes.

Us deixem amb aquest reportatge preparat pel Liceu per presentar el concert d’aquest divendres:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari