Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


S’estrena Fin, la pel·lícula que adapta el llibre de David Monteagudo

Aquest divendres arriba a les nostres pantalles l’esperada adaptació de la novel·la de l’escriptor gallec David Monteagudo, ‘Fin‘.

Dirigida per Jorge Torregrossa, està protagonitzada, entre d’altres, per les actrius Maribel Verdú i Clara Lago, i suposa el debut a la pantalla gran del model català Andrés Velencoso.

Aquest és el primer llargmetratge de Torregrossa, que ja té una llarga carrera dins el món audiovisual com a realitzador de televisió i de curtmetratges.

El guió ha anat a càrrec del veterà Jorge Guerricaechevarría, col·laborador habitual d’Àlex de la Iglesia o Almodóvar i Sergio G. Sánchez, guionista de les pel·lícules de Juan Antonio Bayona ‘El orfanato’ i ‘Lo imposible’.

El punt de partida de la història és la reunió d’una vella colla d’amics que fa anys que no es veuen i que ja no tenen res en comú, excepte un tèrbol episodi del passat, en un refugi de muntanya per passar un cap de setmana. Han estat convocats per un dels seus antics companys, al que anomenen El Profeta, i que és l’únic que finalment no va a la trobada.

La reunió segueix fidelment el guió habitual d’aquests casos, però, en plena celebració, un esdeveniment extern alterarà per complet els seus plans.

Sotmesos a una creixent pressió, cada individu interpretarà els estranys esdeveniments segons les seves particulars obsessions; i entre confessions i picabaralles llargament incubades s’anirà refent un esquema sòrdid i intricat de les relacions que els havien unit en el passat.

Tot això sota l’ombra d’una amenaça cada vegada més propera i palpable.

David Montegudo va néixer a Viveiros, Lugo, l’any 1962 però la seva família es traslladà a Vilafranca del Penedès quan tenia 5 anys.

Monteagudo va descobrir la seva vocació literària als quaranta anys i Fin va ser la primera novel·la que va publicar. Fins aleshores, treballava en una fàbrica de cartró. Durant cinc anys va ser casteller i encara conserva moltes amistats entre les diverses colles de la zona, inclosos els Bordegassos de Vilanova.

Des d’aleshores ha publicat dues novel·les més i un recull de contes. Aquest últim, El edificio, ha estat publicat aquest any per la seva editorial Acantilado. Les seves novel·les han estat traduïdes a sis llengües.

Us deixem amb una entrevista amb l’autor de la novel·la realitzada durant l’estrena del film a Madrid.

Más vídeos en Antena3

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari