Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Arròs covat’ de Juanjo Saéz

Arròs covat és una sèrie d’animació creada per l’il·lustrador i dibuixant de còmics Juanjo Saéz. A més del propi Sáez, entre l’equip creador de la sèrie destaquen Oriol Capel, guionista habitual de la sèrie Aída, i el realitzador Kike Maíllo, realitzador de varis videoclips de Manos de Topo i de la pel·lícula Eva (2011).

Tracta sobre la vida de Xavi Masdéu, un dissenyador gràfic de Barcelona. Viu una vida cosmopolita i té una novia guapa, la Sònia, però de cop i volta comença a pensa que està perdent oportunitat i que se li està “covant l’arròs”. Quan la Sònia trenca amb ell, en Xavo s’ha replantejar tot el seu món professional i sentimental, i assumir la seva maduresa.

Altres personatges a la sèrie, com els seus companys d’estudi Lluís i Ricard, o la seva tieta Paquita, amb qui sol menjar arròs cada dijous. Cada capítol és titula com un tipus d’arròs, que guarda relació amb la temàtica de la trama de l’episodi.

La música juga un paper important a la sèrie, amb referències a la escena cultural independent de Barcelona.

La música original està composada pel col·lectiu Maik Maier, inclòs el tema d’obertura interpretat per Miguel Àngel Blanca, cantant del grup Manos de Topo.

A més, s’inclouen a la banda sonora grups del segell BCore i es parodien artistes com el disc jockey Marc Piñol (DJ de mierda) o el cantant Joe Crepúsculo.

Podeu escoltar les cançons de la sèrie a aquesta playlist de l’Spotify:

El passat dissabte 10 de novembre, es va estrenar la tercera temporada al canal 33 però també podeu seguir la sèrie al seu canal de Youtube o mitjançant els podcasts penjats a l’Itunes.

En aquesta temporada les coses és compliquen més que mai per en Xavi.

La Laura, la seva novia, està embarassada. Però el Xavi segueix sense créixer. Segueix sense ser capaç d’enfrontar-se a les coses que el fan ser una mica més adult cada dia.

I ser pare és la prova més important que pot tenir un dissenyador gràfic de 36 anys per demostrar que ja està capacitat per fer-se adult.

Podrà el Xavi desfer-se de les coses que mai podrà tornar a fer si es converteix en pare d’una criatura?

Els desitjos de la Laura, el part, l’educació dels nens, els pediatres, la responsabilitat, la culpa, el DJ de mierda, el Lluís, el Ricard, inclús la Tieta Paquita acompanyaran al Xavi en aquesta nova etapa de l’etern conflicte de fer-se gran.

Arròs covat també va fer el salt al còmic. Podeu consultar tots els documents que hi ha d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Juanjo Saéz.

Us deixem amb el primer capítol de la sèrie.

1 Comentari fins ara

  1. Juangui Dilluns 29 d'Octubre de 2018 - 8:59 h

    Esta serie es la ostia, m’encanta, surrealista i tendra al mateix temps

Deixa un comentari