Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Francesc Macià, fill predilecte de la ciutat

Any Macià: 1859-2009La biblioteca Armand Cardona se suma als actes de commemoració de l’Any Macià amb una exposició  de fons sobre la seva vida i la seva trajectòria política que podreu trobar a la primera planta de la Biblioteca fins el divendres 30 d’octubre. A banda d’aquest fons, que us permetrà conèixer la seva figura i l’època en que va viure, trobareu el punt de llibre que Lluís Amaré ha creat en motiu dels 150 anys del seu naixement i amb el que ha volgut reflectir el vilanovisme de Macià. 

La vida de Francesc Macià també ha estat duta al cinema de la mà del director Josep Maria Forn, amb el film El Coronel Macià. La pel·lícula que també la trobareu a la biblioteca, descriu l’evolució del seu pensament polític, que va passar de militar espanyol a, vint-i-sis anys després,  proclamar la República Catalana.  

Francesc Macià i Llussà (1859-1933)Avui divendres 23 a les 19:00 h tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament, el que  segurament serà l’acte institucional més representatiu d’aquest any, la ratificació de Macià com a fill predilecte de la ciutat i la presentació de la reedició del seu retrat, el núm. 32 de la col·lecció Retrats, editat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest retrat el podeu trobar disponible a la biblioteca i consultable des de la web: Retrat de Francesc Macià

Vídeos relacionats:

Macià 50 anys després.- Amb motiu dels 50 anys de la mort de Francesc Macià, President de la Generalitat Republicana, es fa un repàs a la seva biografia amb el testimoni de familiars, amics, col·laboradors i la reflexió de diversos historiadors.

La veritat sobre la proclamació de la República (visió humorística dels Polònia).- Un document “històric” mostra els problemes que va haver d’afrontar Francesc Macià el 14 d’abril de 1931.

Trobareu més informació de les activitats programades a: Any Macià

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari