Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Novembre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de novembre, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre La força de la gent: resistència no armada i solidaritat global editat per Howard Clark. Els textos que el composen situen les lluites noviolentes en un context internacional i argumenten que una funció essencial de la solidaritat consisteix a reforçar el contrapoder dels qui resisteixen la dominació i l’opressió. Mostra com aquests moviments aporten solidaritat, esperança per a tothom i ajuden a transformar els conflictes.

Pel que fa a les novel·les us recomanem Barcelona cau de Valentí Puig, que ens apropa a la història d’un doble espia (quintacolumnista i agent de la República) en el caos dels últims dies de Barcelona abans de l’entrada de les tropes franquistes: “L’hivern del 39, durant els últims dies de la Catalunya republicana, els grans ideals i les institucions han deixat pas a l’instint de supervivència i a l’individualisme més ferotge.. En aquest clima dominat per la fam i la por, un doble agent queda fascinat per una dona. Les lleialtats esdevenen primàries i el sexe té una urgència animal.”

A la secció infantil trobareu 20 anys després torna Special Olimpics de Blanca Peribáñez i Susana Peix. Presentat a començaments d’octubre coincidint amb la celebració dels Special Olímpics a Vilanova i la Geltrú, aquest conte reprèn la història de la Nuc i els seus companys esportistes que tornen a la ciutat 20 anys després dels jocs del 92.

També recomanem la pel·lícula El Cascanueces, d’Andrei Konchalovsky, que representa una nova adaptació del conte de Hoffman que popularitzà Txaikovski en el seu famós ballet. Recupera la història de Maria, una noia que, junt amb el seu amic Cascanueces, viatja a un món de fantasia gobernat pel malvat rei dels ratolins, que té sotmeses a totes les joguines. El seu objectiu serà enderrocar-lo.

Entre els còmics destaquem Downtown de Noël Lange, que tracta amb normalitat i voluntat d’integració la història de Bloc, un noi amb Síndrome de Down que té “núvia, molts amics i un disc favorit”.

Pel que fa a la música us presentem dos documents rellevants: el darrer disc de la Maika Makovski, Thank you for the boots, que es caracteritza pel seu vitalisme i la seva claror, i el llibre Escucha esto d’Alex Ross. Escucha esto és el darrer treball d’aquest periodista novaiorquès especialitzat en música que va més enllà de les barreres imposades i els gèneres. Aprofundeix en la finíssima línia que flueix i connecta de forma fascinant els cinc segles que, aparentment, separen a Monteverdi de Björk, a Bach de Led Zeppelin o a Vivaldi de Radiohead.

Per últim, a la secció de cinema volem recomanar la pel·lícula Take Shelter, dirigida per Jeff Nichols i guardonada amb el prestigiós Premi de la Setmana de la Crítica al Festival de Cannes 2011. Amb un argument que navega entre el thriller psicològic i la pel·lícula de desastres, se centra en el personatge de Shannon, un home del mitjà oest americà que comença a somniar amb una apocalíptica tempesta. Obsessionat amb la idea comença a construir un refugi per protegir la seva família però quan a la fi arriba la tempesta… ¿és real o fruit de la seva imaginació?

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Novembre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari