Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Una música constant’ de Vikram Seth

A Una música constant el protagonista, Michael Holme és un violinista de gran talent, a qui el seu mestre augurava una prometedora carrera com a concertista, i que ha acabat com a segon violí en el Quarteto Maggiore, una posició tan còmoda i sense expectatives com la seva pròpia vida, que transcorre grisa i malenconiosa en un Londres igual de trist i malenconiós.

Incompetent per al món real, només dues passions li animen: Schubert i el seu violí, un Tononi que li va regalar la seva primera amiga i mentora, Mrs. Formby, qui de nen li va introduir en els plaers de la música i la poesia.

Però la gruixuda closca que manté la seva freda i rutinària existència es veu de sobte trencada per l’atzar: una tarda, enmig de la bullícia de la ciutat, creu veure la Julia, una pianista a la qual va estimar i va perdre deu anys enrere a causa dels seus dubtes i a la seva incapacitat d’enfrontar-se a la realitat.

A partir d’aquest moment Michael dedica totes les seves forces a retrobar-la, com si aquest viatge desesperat al passat fos l’única cosa que pogués donar sentit a la seva vida. I en trobar-la, Michael descobrirà que el passat és una altra caixa de Pandora, i obrir-la el portarà a un viatge interior pels laberints de la memòria i a un altre viatge físic per Venècia i Viena en companyia de Julia, qui li revelarà un terrible secret i que és la cruel prova que mai hi ha una segona oportunitat.

Vikram Seth(Calcuta, 1952) és poeta, novel·lista, traductor i, sobretot, un dels artífexs del boom de la literatura angloíndia. Seth és un dels pocs escriptors contemporanis capaços d’integrar el món d’Orient en el d’Occident. Va estudiar política, economia i filosofia a Oxford i va treballar en una tesi sobre la demografia de la Xina rural per la Stanford University. Ha viatjat per la Xina, el Tibet i el Nepal.

La seva primera novel·la, El Golden Gate: un novel·la en vers, va ser publicada per primer cop l’any 1986. Després ha publicat llibres de viatges, poesia i altres novel·les com Un bon partit, una música constant, o la seva darrera novel·la, publicada al 2006, Dues vides.

Trobareu totes les obres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Vikram Seth.

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: Una música constant de Vikram Seth

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 1 de desembre a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

1 Comentari fins ara

 1. mercè foradada Dijous 29 de Novembre de 2012 - 15:16 h

  Hola, cluberos i cluberes!

  Aquest mes tots hem fet la pirula al nostre blog, pel que veig!
  Ara, però us escric per recordar-vos que dissabte, 1 de desembre, tenim la nostra sessió habitual, a les 5’30h, per comentar “Una música constant”, del VIKRAM SETH.
  Espero que n’esteu fruint, com he fet jo en aquesta segona lectura i que tingueu moltes ganes de parlar-ne quan ens trobem.
  petonets.

  Mercè

Deixa un comentari