Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Setmana del Tren a Catalunya

Amb motiu de la VIII Setmana del Tren de Catalunya, que té lloc fins el proper diumenge dia 28 d’octubre, el ferrocarril i tot el que l’envolta té un espai destacat a la sala infantil de la biblioteca Armand Cardona.

El Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, com cada any, viu la Setmana del Tren de manera especial i per al proper diumenge dia 28 d’octubre hi haurà una  jornada de portes obertes al Museu, amb una edició especial del conte tren i la projecció especial d’un documental al vagó J.

El ferrocarril de Vilanova i la Geltrú va lligat estretament al nom de Francesc Gumà i Ferran, un “americano” que tornà de Cuba amb una gran fortuna i que tenia en ment connectar Barcelona amb Vilanova i la Geltrú per la costa mitjançant ferrocarril. Se li donà la concessió però sense cap mena de subvenció ni ajut, això l’obligà a buscar amb cos i ànima finançament entre altres “americanos”, a part de deixar-hi una part de la seva fortuna. El 28 de desembre de 1881 arribava el primer tren a l’estació de Vilanova i la Geltrú, acabant així amb l’aïllament que el massís del Garraf suposava per a la Nostra contrada.

Qui tingui curiositat per saber com funcionaven els trens d’abans, què hi ha en una estació, el per què viatgem en tren, què és l’AVE, per on poden circular els trens, com es fa el manteniment dels trens…en resum per descobrir la història dels trens, dels més antics als més moderns o qui vulgui emprendre un viatge al món de la imaginació utilitzant com a mitjà de transport el tren, la biblioteca Armand Cardona posa al vostre abast tot el seu fons documental.

Ja teniu tots els documents a punt per emportar en préstec!


1 Comentari fins ara

  1. admin Dijous 25 d'Octubre de 2012 - 13:00 h

    dd

Deixa un comentari