Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Primera trobada del Club de Lectura Infantil 2012-2013

El passat dissabte 20 d’octubre va tenir lloc la primera trobada de la segona edició del Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

En total s’han apuntat dotze nens i nenes d’entre 9 i 11 anys. Alguns continuen al club després de la seva experiència l’any passat i altres son nous.

Així doncs, en aquesta primera trobada van presentar-se, van parlar dels llibres i les coses que havien fet durant l’estiu, etc.

Aquest mes llegirem el llibre, El crim de la tangent d’Emili Teixidor, publicat per l’editorial Cruïlla l’any 2011. Es tracta del tercer llibre de l’autor protagonitzat per l’inspector Garrofa.

Una colla de bons amics van a passar un cap de setmana en un refugi de muntanya, prop d’uns terrenys on s’acaben de descobrir unes fosses comunes de la Guerra Civil. Però la sortida es complica quan la Lluïsa i l’Esther, les noies del grup, desapareixen misteriosament, i han d’avisar la policia.

L’inspector Garrofa comença a investigar els fets i, entre les declaracions escrites dels nois, apareixen uns missatges anònims amenaçadors. Què hi ha darrere la desaparició de les dues noies?

Emili Teixidor i Viladecàsneix a la població de Roda de Ter (Osona), el 22 de desembre del 1933. Durant els primers anys de la seva formació coincideix amb el poeta Miquel Martí i Pol a l’escola unitària del poble, i s’inicia una amistat que perdurarà al llarg dels anys.

Un cop llicenciat en Magisteri, durant els primers anys de la seva vida professional exerceix de mestre. Teixidor inicia la seva producció literària a finals de la dècada de 1960, així doncs escriu, entre d’altres, Les rates malaltes (1967), premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, Dídac, Berta i la màquina de lligar boira (1969) i L’ocell de foc (1969), una novel·la històrica d’aventures per al públic jove que, amb una trentena d’edicions és un dels grans clàssics de la literatura juvenil catalana.

Després de treballar com a editor uns anys, decideix continuar amb la tasca d’escriure i compagina les obres adreçades a infants i joves, amb novel·les per adults i amb escriure guions per la ràdio i la televisió.

L’any 2003 publica la seva novel·la, Pa negre, que ha estat un gran èxit de crítica i públic. L’any 2010 es va estrenar l’adaptació cinematogràfica d’aquesta novel·la, que també va tenir un gran èxit tant nacional com internacional.

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el 17 de novembre a les 17:30h. Us esperem!

1 Comentari fins ara

  1. isabel Divendres 26 d'Octubre de 2012 - 20:36 h

    aquest llibre jo ja mel he llegit. ES molt divertit!!

Deixa un comentari