Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Geografies Literàries – Hongria

BudapestFins el 19 d’octubre podeu trobar al vestíbul de la Biblioteca una guia de lectura i tot tipus de documents sobre el Hongria, el penúltim país que visitem en el nostre recorregut per les Geografies Literàries de cultures no gaire conegudes d’arreu del món.   

La República d’Hongria (en hongarès, Magyar Köztársaság) és una república de l’Europa central, on hi viuen poc més de deu milions d’habitants. La majoria dels hongaresos pertanyen a l’ètnia magiar (89,9%) que parlen hongarès, tot i que també hi ha una població important de gitanos i d’altres minories europees, com romanesos, alemanys, serbis i eslovacs. 

Com a complement a aquesta exposició de fons i a la guia de lectura, comptarem amb la visita el proper divendres 9 d’octubre a les 19h de l’escriptor i traductor vilanoví Adam Kovacsics. Un dels seus darrers llibres es titula Guerra y lenguaje. Adan Kovacsics

Kovacsics va néixer a Santiago de Chile, fill d’emigrants hongaresos. Amb 15 anys tornà a Europa, a Viena concretament, on va estudiar Filologia i Filosofia. Al 1980 s’instal·la a Barcelona i comença la seva tasca com a traductor de l’alemany i l’hongarès, feina per la qual ha estat premiat en diverses ocasions pel Ministerio de Cultura.  

Entre d’altres autors, ha traduït el premi Nobel Imre Kertesz, que va ser el primer autor en llengua hongaresa en rebre aquest guardó. 

Més informació:  Entrevista a Adam Kovacsics

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari