Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Octubre

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes d’octubre, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre 50 cosas que debes saber sobre tu comunidad de vecinos de Rafael González. Comprar o llogar un habitatge hauria de ser motiu d’alegria, però sovint és el primer pas cap desenes de conflictes derivats de la convivència veïnal. En aquest llibre et resolen els conflictes i problemes més habituals.

Pel que fa a les novel·les us recomanem Pa amb xocolata de Teresa Roig. Som a Agramunt l’any 1936. Una vesprada d’estiu, en Llibert veu un estel fugaç entre els núvols. Vol demanar un desig: que torni a obrir la fàbrica de xocolata que tant enyora. Però en apropar-se veu que no és un estel, sinó un pilot italià que, en el transcurs d’una missió secreta, ha patit un accident. I no sols ha perdut el seu avió… també la memòria.

Portades 1

A la secció infantil trobem Inventario ilustrado de animales de Virginie Aladjidi i Emmanuelle Tchoukriel. Un llibre sense edat que tan pot interessar a nens com a grans. Reuneix més de cent exemplars de la fauna mundial. Cada animal ocupa una pàgina i amb la seva fitxa i una magnifica il·lustració.

També volem recomanar el conte Famílium de Glòria Canyet i Bel Bellvehí. L’origen del llibre va sorgir del desig d’un grup de mares de trobar una eina que ajudi a grans i petits a normalitzar la pluralitat i diversitat familiar que per diferents motius es viuen en la nostra societat. El llibre s’ha fet en forma de joc perquè pares i fills comparteixin una estona de diversió. 

Entre els còmics destaquem la recopilació de les vinyetes de Manel Fontdevila aparegudes al desaparegut diari Público. ¡Esto es importantísimo! recull tota una sèrie d’acudits publicats entre 2007 i 2011 que critiquen sense pietat l’actualitat política del nostre país.

Portades 2

Pel que fa a la música us presentem el darrer disc de la formació barcelonina Love of Lesbian, La noche eterna/Los días no vividos. Santi Balmes i companyia ens presenten un cd doble que ha captivat a crítica i públic, sobretot, gràcies al darrer concert que han donat durant el festival BAM, a les festes de la Mercè. Continuen demostrant el seu alt nivell compositiu i l’agudesa de les seves lletres, amb cançons que van des del pop més habitual fins l’ús de sintetitzadors.

Per últim, a la secció de cinema volem recomanar la pe·lícula Uncle Boonmee: recuerda sus vidas pasadas del realitzador tailandès Apichatpong Weerasethakul. La pel·lícula va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes de 2010 i el Premi de la Crítica del Festival de Sitges del mateix any i ens explica com al tiet Boonmee retorna al camp per passar els seus darrers dies de vida. Allà retroba els fantasmes de la seva dóna i del seu fill desaparegut que l’ajuden a repassar totes les seves vides passades…

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Octubre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari