Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Rafel Nadal ens parlarà del seu llibre ‘Quan erem feliços’ a la Biblioteca Cardona Torrandell

Quan èrem feliçosAquest divendres 28 de setembre a les 19h la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà la presentació del llibre Quan érem feliços, darrera obra publicada pel periodista i escriptor Rafel Nadal. L’acte, a banda de comptar amb la presència del propi autor, serà presentat pel també periodista Francesc-Marc Álvaro.

Estem davant de l’obra guanyadora del Premi Josep Pla 2012 i que es basa en les peripècies d’una família nombrosa de dotze germans a la Catalunya de postguerra. És una història real plena d’emocions, d’humor i de tensions en la qual l’autor evoca en primera persona els paisatges de la seva infantesa. Un recorregut de vegades íntim i de vegades panoràmic, gairebé cinematogràfic, ple d’imatges poderoses dels carrers del Barri Vell de Girona, l’estiueig a la Fosca, els setembres a pagès al mas d’Aiguaviva i els anys d’internat al Collell.

En paraules del propi Nadal “el llibre narra les peripècies d’una família de dotze germans de la Catalunya de la postguerra i dels anys seixanta i setanta: el barri vell de Girona, la platja de la Fosca, el mes de setembre a pagès, els cinc anys d’internat… una aproximació a la vida de la burgesia de província. […] Volia retratar aquesta burgesia que s’ha anat extingint i diluint en les classes mitjanes del país. La petita burgesia ha anat desapareixent, però ho ha fet d’una manera lenta i natural, d’una manera volguda fins i tot. I una part de la meva generació ha participat en aquesta extinció. Però això no és incompatible amb la nostàlgia d’aquell món que ja no és.”

Rafel Nadal Premi Josep Pla 2012

Quan érem feliços es el debut literari d’un periodista que va arrencar a principis dels setanta com a corresponsal de comarques, que posteriorment ho va ser a París per al diari Catalunya Express y que, després de passar pel diari El País entre 1982 y 1988, y per la subdirecció del Diari de Barcelona, va assolir el seu cim professional entre 2006 y 2010 com a director d’El Periódico de Cataluña. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i TV3. L’any passat va publicar el seu primer llibre, Els mandarins, breus retrats de polítics i personatges notables amb els que s’ha topat en la seva dilatada trajectòria.

Per aquells que vulgueu saber més sobre el Rafel Nadal i la seva obra us deixem amb l’entrevista que li var fer el Manel Fuentes a Catalunya Ràdio:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari