Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Noves sèries de televisió

Noves sèries de televisió

Demà a la nit es celebra a Los Àngeles la 64a edició dels Premis Emmy, que premien les sèries i pel·lícules per a televisió més rellevants de l’any als EE:UU.

Durant els darrers deu anys la ficció televisiva ha patit un canvi considerable. Uns guions de qualitat, una gran producció i unes interpretacions magistrals han fet ressorgir aquest format.

Sèries com Friends, Los Soprano, House o Lost han marcat tendència a tot el món.

L’èxit d’aquestes sèries i l’arribada de la TDT a Espanya (amb molts canals per omplir de continguts) ha fet que les televisions s’arrisquessin amb noves produccions, algunes amb gran èxit com Cuéntame o més recentment Águila Roja.

La televisió catalana sempre ha apostat per aquest format, des de la mítica La Granja fins a l’èxit sense precedents de Polseres vermelles, passant per les tele-novel·les de sobretaula com Poble Nou, Nissaga de poder, més recentment, La Riera.

La Biblioteca Armand Cardona obre un nou forat a la seva videoteca per oferir als nostres usuaris algunes d’aquestes noves sèries. De mica en mica intentarem anant ampliant aquesta col·lecció.

Expositor

Aquestes són les sèries que podreu trobar fins ara:

Band of brothers (Germans de sang): consta de deu capítols i està ambientada en la Segona Guerra Mundial. La sèrie es centra en les experiències de la Companyia E del 506è Regiment d’Infanteria Paracaigudista de la 101a Divisió Aerotransportada i, especialment, un dels seus oficials, Richard Winters. Va ser co-produïda per Steven Spielberg i Tom Hanks.

Boardwalk Empire: es tracta d’una sèrie ambientada a Atlantic City (Nova Jersey) durant el periode de la Llei Seca als anys ’20. Protagonitzada per Steve Buscemi en el paper de Enoch “Nucky” Johnson, una figura política que controla la ciutat i que tracta amb tot tipus de persones per enriquir-se, inclosos gàngsters.

Els Simpson: sèrie d’animació de Matt Groening que ja porta 23 temporades en antena. Ens explica, amb molt d’humor i molt negre, les aventures a Springfield de la família més groga de la televisió.

Hijos de la anarquía: actualment s’està emetent la seva cinquena temporada. A aquesta sèrie se’ns narra la vida d’una d’un club de motoristes que viuen a un poble fictici del nord de California, Charming i que es dediquen a traficar amb armes. El protagonista és un dels membres del club, en Jackson “Jax” Teller, que comença a dubtar de la seva manera de viure, cosa que l’enfronta amb el líder de la banda i actual marit de la seva mare, en Clay Morrow.

Juego de Tronos: molt se n’ha parlat de l’adaptació de la mítica saga literària de George R.R.Martin. Al Bibliobloc també. Podeu esbrinar tot sobre la sèrie i el llibre aquí i aquí.

Mad men: sèrie ambientada als anys ’60 a Nova York. La trama transcorre a una agència de publicitat a Madison Avenue anomenada Sterling Cooper i el protagonista és un dels directius, Don Draper. Trobareu més informació a l’especial realitzat per l’equip de Prestatge Virtual de Cinema del web de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Polseres vermelles: Amb guions de l’escriptor Albert Espinosa i realització de Pau Freixas,les històries dels sis nens malalts i la seva vida a l’hospital ha aconseguit traspassar fronteres. Actualment s’emet en versió doblada a Antena 3 i la productora d’Steven Spielberg ha comprat els drets per poder fer la versió nord-americana.

The Pacific: és un projecte íntimament lligat a la Band of Brothers. La sèrie també està ambientada a la Segona Guerra Mundial però en les operacions que van tenir lloc a l’Oceà Pacífic.

The walking dead (Els morts vivents): està basada en el còmic del mateix títol de Robert Kirkman i Tony Moore. Després de despertar d’un coma a un hospital abandonat, l’agent de policia Rick Grames se n’adona que el món que coneixia ja no existeix, doncs una epidèmia zombie ha acabat amb gairebé tota la població. Grames troba un petit grup de supervivents que lluita per no ser infectat per la malaltia. Allà, trobarà la seva dona, que l’havia donat per mort i el seu fill.

Fins el 29 de setembre podreu trobar a la secció de cinema de la Biblioteca, una exposició amb totes les noves adquisicions. Els exemplars estaran exclosos de préstec durant aquests dies però es poden reservar.

Si voleu estar al dia del món de les sèries us recomanem el bloc de l’especialista en la matèria, Toni de la Torre – Sèries en blog.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari