Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Setmana Tolkien

Setmana Tolkien

Els fans de l’escriptor britànic John Ronald Reuel Tolkien, més conegut com J.R.R.Tolkien, celebren aquest mes de setembre la Setmana Mundial sobre Tolkien.

Durant aquests dies els seguidors dels personatges que viuen a la Terra Mitjana organitzen diversos acteus arreu del món per commemorar el Dia Internacional del hòbbit (22 de setembre, l’aniversari dels personatges Bilbo i Frodo). La setmana Tolkien va ser instaurada per l’American Tokien Society l’any 1978.

El tret de sortida per les celebracions d’enguany és l’estrena a Internet i a algunes sales de cinema del nou tràiler de la pel·lícula El hòbbit: un viatge inesperat, del director neocelandés, Peter Jackson.

Peter Jackson

Fa poques setmanes, Jackson va anunciar que finalment l’adaptació d’aquesta novel·la, El hòbbit, estaria composada de tres pel·lícules i no dues com s’havia anunciat al començament del rodatge. La segona part, titulada El hòbbit: la desolació d’Smaug s’estrenarà el 2013 i la tercera, El hòbbit: un viatge d’anada i tornada, el 2014.

Portades

Aquest any, també es celebra el 75è aniversari de la primera edición de El hòbbit. Per conmemorar aquesta efemèride, l’editorial Minotauro, treu al mercat una reproducció de l’edició de 1937 que inclou les il·lustracions del mateix Tolkien. Seran 3.500 exemplars numerats que aniran acompanyats d’una elegant funda de pell gravada amb els motius d”El llibre vermell’ i el ‘Mapa de Thrór’.

La història de El hòbbit, transcorre molts anys abans que les aventures explicades a El senyor dels anells i ens narra les aventures d’en Bilbo Saquet, l’oncle d’en Frodo, Gandalf, el mag i tretze nans que recorren la Terra Mitjana a la recerca d’un tresor que es troba en possessió del drac Smaug.

J.R.R. Tolkien va néixer l’any 1892 a Sud-Àfrica, on el seu pare treballava per al Banc d’Anglaterra. Quan Tolkien tenia tres anys es va traslladar a Gran Bretanya amb la seva mare i els seus germans  i el seu pare es queda a Sud-Africà, on morí de febres poc després.

Mentre estudiava Filologia a l’Exeter College d’Oxford, va esclatar la Primera Guerra Mundial i Tolkien es va allistar. Quan finalitzà la guerra, continuà els seus estudis. Aviat va trobar feina com a professor a l’Universitat de Leeds i acabà la seva carrera com a professor de llengua i literatura anglesa al Merton College d’Oxford. Va morir l’any 1973.

A les Biblioteques de Vilanova podeu trobar aquest i molts d’altres llibres d’en J.R.R. Tolkien i sobre la seva obra.

Us deixem amb el segon tràiler oficial (en anglès) de la pel·lícula El hòbbit.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari