Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Pollastre amb prunes’ de Marjane Satrapi

PortadesEl passat divendres és va estrenar la segona pel·lícula del tàndem format pels dibuixants i realitzadors Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud, Pollastre amb prunes. En aquesta ocasió tornen a adaptar una novel·la gràfica de la mateixa Satrapi, obra que va guanyar del Premi a la Millor Novel·la Gràfica al Festival d’Angoulême del 2005 i editada en català i castellà per Norma Editorial .

A diferència de l’aclamada Persèpolis, Pollastre amb prunes és una pel·lícula realitzada amb actors reals i plena d’un realisme màgic, que recorda molt l’univers del realitzador Jean Pierre Jeunet.

Teheran, 1958. Des que es va trencar el seu estimat violí, Nasser Ali Khan, un dels músics més famosos de la seva època, ja no té ganes de viure. Al no trobar un instrument digne de substituir-ho, decideix ficar-se al llit i esperar la mort.

Durant la llarga espera, se sumeix en ensomnis malenconiosos i alegres que li porten a la seva joventut, a parlar amb Azrael, l’Àngel de la Mort, i que li revelen el futur dels seus fills… A mesura que encaixen les peces del trencaclosques, comencem a descobrir el gran secret de la seva vida: una meravellosa història d’amor que va alimentar el seu geni i la seva música…

Satrapi - ParonnaudMarjane Satrapi (Rasht, Iran, 1969) va ser al Liceu Francès de Teheran abans de traslladar-se a Viena per continuar els seus estudis i instal·lar-se definitivament a França l’any 1994. A la seva arribada a París, es va incorporar a L’Atelier des Vosges, centre dels grans noms del còmic actual.

En la seva primera novel·la gràfica, Persèpolis, narra part de la història de la seva família i de la seva pròpia joventut a l’Iran i després a Viena i a França. El primer volum, l’obra té quatre en total, va ser guardonat amb el Premi a la Millor Novel•la Gràfica en el Festival Internacional del Còmic d’Angoulême.

Des de llavors, ha publicat altres dues novel·les gràfiques més,  Brodats i la ja mencionada Pollastre amb prunes, així com diversos llibres infantils com Adjar o Los monstruos tienen miedo de la luna.

Vincent Paronnaud (La Rochelle, França ,1970) també es dibuixant de còmics. El seu pseudònim és Winshluss. Amb la seva versió del Pinocchio de Carlo Collodi va guanyar el Premi al Millor Àlbum al Festival Internacional de Còmic d’Angoulême al 2009.

A la Biblioteca podreu trobar totes les obres d’aquesta autors. Consulteu el nostre catàleg.

Us deixem amb el reportatge realitzat sobre la pel·lícula pel programa Días de cine de RTVE.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari