Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Hora de conte ‘El Drac de la Geltrú i el naixement de la Vila Nova’ en motiu de la Festa Major

Aquest dimecres, 1 d’agost, la Biblioteca Armand Cardona va acollir amb gran afluència de públic l’hora del conte El Drac de la Geltrú i el naixement de la Vila Nova, a càrrec del seu autor Vicenç Aguado i amb la col·laboració d’Elisabet Arnó. A continuació es va realitzar el taller El retallable del Drac de la Geltrú, en el qual els nens i nenes varen pintar i retallar la figura del drac que protagonitza aquesta conte.
L’elevat nombre d’assistents, més de 300 persones, va provocar que l’activitat es realitzés dues vegades per tal que tots els nens i nenes poguessin gaudir de les dues activitats programades.

El Drac de la Geltrú i el naixement de la Vila Nova

Aquest conte pertany al llibre Els Contes de Vilanova i la Geltrú de Vicenç Aguado i Els contes de Vilanova i la GeltrúCudolà i amb il·lustracions d’Agustí Vidiella i Bessa. Els contes de Vilanova i la Geltrú és un recull de contes que tenen com a fil conductor la ciutat de Vilanova i la Geltrú a través de cinc llocs emblemàtics: l’antiga vila de la Geltrú amb el seu llegendari drac, el far de la platja i la barca d’en Víctor Rojas, el poblat ibèric de Darró i la lluna, la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i la seva mòmia Nesi, així com el campanar de l’església de sant Antoni Abat i l’àngel negre. Mitjançant aquesta obra es vol aproximar els més joves a la història, les tradicions i el folklore de la nostra ciutat, i alhora ser un guiatge interessant per als més grans que poden redescobrir elements característics del seu paisatge quotidià. Fins i tot pel visitant i el nou vingut que no coneix la ciutat, pot ser un bon pretext per a fer-ho.

El Drac de la Geltrú i el naixement de la Vila Nova

 

La Biblioteca vol aprofitar aquesta notícia per disculpar-se amb tots els assistents per les Draccondicions en que es va haver de desenvolupar l’activitat, provocat pels problemes en la climatització de la sala i pel gran nombre d’assistents. Es vol agrair la seva comprensió i col·laboració i, especialment, la predisposició del Vicenç i l’Elisabet per tal de repetir el conte i permetre que tothom gaudís de l’activitat.

En els següents enllaços us trobareu les plantilles per realitzar el retallable del drac:
Drac de la Geltrú (cap)
Drac de la Geltrú (cos)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari