Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Recomanacions als llimoners V: ‘Diari d’hivern de Paul Auster.

Continuem amb les recomanacions literàries que han fet alguns dels nostres usuaris per aquest estiu.

Terrassa dels llimoners

La Mercè Foradada recomana Diari d’hivern d’en Paul Auster.

Diari d’hivernTot i que no sóc una “austeriana” incondicional –  li reconec molt talent narratiu però no sempre els seus llibres aconsegueixen interessar-me prou – aquesta mena de biografia parcial, unes fragmentàries memòries dels seus primers 60 anys de vida, m’han agradat i sorprès.

Valors que hi he trobat i que em fan pensar que pot ser una, de tantes, bona lectura estival: originalitat en la introducció de dades biogràfiques (l’autor no segueix un ordre cronològic sinó que les presenta en blocs de contingut: les cicatrius que m’he fet, les cases on he viscut, les dones que he estimat…), honestedat i humilitat en la presentació de la seva personalitat i trajectòria professional (no es presenta com el megaescriptor o geni de les lletres americanes sinó com un professional d’aquest ofici, feble i vulnerable com a qualsevol home), amenitat…

Paul Auster, en el seu Diari d’hivern, aconsegueix mostrar-se com a un ésser pròxim, amb la qual cosa desperta la nostra empatia. Després de llegir aquest llibre, segurament, l’escriptor de Brooklyn  ens caurà encara millor.

Paul Auster (New Jersey, 1947) és un novel·lista, poeta, guionista i director de cinema estatunidenc.

Va descobrir el món de la lectura gràcies a la biblioteca del seu oncle i, més tard, va estudiar literatura francesa, italiana i anglesa a la Universitat de Columbia a Nova York.

Paul AusterAl deixar la universitat marxa a treballar a un petrolier i allà, comença a escriure articles per revistes i els esborranys de les seves primeres novel·les com El palau de la lluna. Als anys ’70 es trasllada a París, on es guanya la vida com a traductor.

A principis dels ‘80 publica La invenció de la solitud i es casa amb la també escriptora Siri Hustvedt. De seguida aconseguí reconeixement internacional. Ha escrit novel·les, relats curts, poemes i ha dirigit dues pel·lícules.

El 2006 fou guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres.

Podeu trobar més obres d’aquest autor a les Biblioteques de Vilanova. Consulteu el nostre catàleg.

Us deixem amb el programa Via Llibre de TV3 del passat mes de març dedicat a aquest escriptor.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari