Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Taller de Festa Major: Amunt bordegàs!

Castellers - BordegassosAmb motiu del 40è aniversari de la colla castellera Bordegassos de Vilanova, la biblioteca els dedica el taller que, com cada any, organitza per aquestes dates, coincidint amb la Festa Major de la nostra ciutat.

Només arribar, el paborde Joan Daniel Terol va donar la benvinguda al Taller a tots els participants. Seguidament, l’Eugènia Carbonell, membre dels Bordegassos, va fer una introducció teòrica als món dels castellers. Va explicar als nens i nenes que són els castells, de quines parts es composen, quines figures es fan o la importància de la música de les gralles i el vestuari.

Finalment van poder practicar com pujar columnes i fer-se una foto vestits amb l’uniforme característic de la colla vilanovina: la camisa groc-terrós, la faixa negra, els pantalons blancs i el mocador vermell clapejat.

Per acabar, els nens i nenes van realitzar una manualitat. A una planxa de cartró ploma van enganxar dibuixos de figures castelleres que ells mateixos havien pintat i retallat junt amb la seva fotografia com a petits Bordegassos!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari