Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Miguelanxo Prado i el còmic gallec

Geografies HumanesFins el dia 21 d’octubre podeu veure a la Biblioteca l’exposició Geografies Humanes, un recull de les vinyetes més significatives del dibuixant gallec Miguelanxo Prado 

L’exposició es va poder veure per primera vegada a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Sant Andreu l’any passat, tot coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona. Els comissaris van ser en Toni Guiral i Pepe Gálvez tot i que la selecció d’originals la va fer el propi autor. Des d’aleshores, l’exposició ha anat itinerant per diverses biblioteques de la província de Barcelona. 

En Miguelanxo Prado va néixer a La Corunya al 1958. Per la qualitat del seu treball, aviat va començar a publicar a revistes de renom com Creepy, Cimoc o El Jueves on publicava la sèrie Quotidanía Delirante. Al camp audiovisual, ha treballat a la sèrie d’animació de Dreamworks, Men in Black, basada en la pel·lícula homònima. Al 2007 es va presentar el seu llargmetratge d’animació De profundis.

Actualment és director de Viñetas desde o Atlántico, el saló de còmic de la seva ciutat natal.

La seva obra es mou sempre a la recerca de personatges, de vivències, de sentiments, d’indrets; o sigui de la vida. En el seu traç desenvolupa una manera de veure el món que barreja fantasia i realitat amb un clar alè poètic. Prado ens retorna la crueltat, la feblesa i la bellesa del món tamisats en textures que es re-inventen a si mateixes.

Exposició
 

Aquesta exposició és un passeig per les enriquidores i complexes línies de les geografies humanes, d’un horitzó llunyà i proper a la vegada, d’una mirada molt personal a l’entorn i a l’interior, una mirada evocadora de tots aquells mons que Prado interpreta amb un traç inconfusible. 

Taula

A la Biblioteca podreu trobar moltes de les obres d’aquest autor i a més a més, hem preparat una taula especial amb una selecció molt interessant de Banda Deseñada, és a dir, de còmics, revistes i fanzines d’autors gallecs.  

Podeu trobar obres d’autors com en David Rubín, Alberto Vázquez, Kike Benlloch o Carlos Portela, entre d’altres.

Algun d’aquests autors son membres de l’associació cultural Polaquia, que, entre d’altres activitats, edita la revista Barsowia. També podreu trobar la revista BDbanda.

1 Comentari fins ara

  1. Bea Dimecres 28 d'Octubre de 2009 - 10:43 h

    En Miguelanxo Prado estrena web:

    http://www.miguelanxoprado.com/

    No us la perdeu!!!

Deixa un comentari