Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Reservoir dogs… o com redescobrir al millor Tarantino

Reservoir dogsCoincidint amb l’estrena del nou treball del director de Tennessee, Quentin Tarantino, i que porta per títol Inglourious basterds, a la Biblioteca Armand Cardona presentem el seu primer film Reservoir Dogs com a novetat. 

Corria l’any 1992 quan un desconegut Quentin Tarantino es va presentar davant l’escena internacional amb aquest treball, un violent thriller, amb una trama apassionant, ocurrents diàlegs, una contundent banda sonora i un muntatge que trencava amb la lògica de l’espai-temps habitual en el cinema. Tot això dota la pel·lícula d’un ritme vertiginós que fa que l’espectador no pugui separar-se ni un moment de la pantalla.  

Seleccionada a la secció oficial del Festival de Cannes, el film va tenir una gran acollida en els festivals de cinema independent, com ara el de Sundance. 

Sis criminals professionals són contractats per Joe Cabot i el seu fill Nice Guy Eddie per fer un treball. Ells no es coneixen entre sí i es mantenen en l’anonimat, amagats sota sobrenoms de colors: Sr. Rosa, Sr. Blanc, Sr. Taronja, Sr. Marró, Sr. Blau i Sr. Ros. Preparen minuciosament el robatori d’una joieria, però la policia apareix inesperadament convertint-ho en una massacre. Quentin TarantinoTot fa sospitar que hi ha un traïdor… 

Quentin Tarantino és un boig del cinema i participa habitualment en els diferents aspectes relacionats amb aquest, com ara Director (Reservoir dogs, Pulp fiction, Four rooms, Kill Vill vol. 1 i 2, Death proof,…), Guionista (Asesinos natos, Abierto hasta el amanecer,…) Productor (Killing zoe, Hostel 1 i 2, Grindhouse,…) o Actor (Reservoir dogs, Desperado, Little Nicky,…). 

Us deixem amb el tràiler de la seva última pel·lícula: Inglourious basterds

Més informació:

Reservoir dogs a l’IMDB

Tot sobre Tarantino

1 Comentari fins ara

  1. Angel Diumenge 27 de Setembre de 2009 - 9:36 h

    Cada vegada Tarantino sorpren menys, perquè ja el “coneixem”, però segueix essent ell. Si “Malditos bastardos” hagués estat la seva primera pel·lícula, què en pensaríeu?

Deixa un comentari