Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La espantosa intimidad de Maxwell’ Sim de Jonathan Coe

PortadaMaxwell Sim té quaranta-vuit anys i és un antiheroi molt contemporani, un perdedor tranquil amb dificultats per relacionar-se. Caroline, la seva esposa, l’ha deixat fa sis mesos i s’ha emportat a la seva filla amb ella. El seu pare viu a Austràlia i gairebé no tenen relació. Només té 74 amics al Facebook i ningú amb qui parlar.

I un dia Maxwell té una fosca il·luminació: està terrible, absolutament sol.

En un intent per sortir de la seva depressió, accepta una feina una mica estranya: portar a les illes Shetland la bona nova d’uns raspalls de dents revolucionari.

Però el viatge de Max serà un sinuós camí de retrobaments i d’inesperats descobriments, amb l’aparició de cartes, diaris i manuscrits que reescriuran la seva pròpia vida.

Jonathan Coe (Birmingham, Gran Bretanya, 1961) és escriptor i novel·lista britànic.  El rerefons de les seves obres sempre tracta de temes polítics però fa servir la sàtira com eina per parlar dels conflictes del nostre temps.

Coe escriu des de molt jove.  va estudiar al Trinity College de Cambridge i va ser professor a l’Universitat de Warwick, on, a més a més, es va doctorar en Literatura Anglesa.

Va publicar la seva primera novel·la l’any 1987, The accidental woman, i fins ara ha publicat unes deu novel3les i algunes d’elles han estat adaptades per a la televisió per la BBC com a sèries o telefilms.

A Espanya, Anagrama ha publicat les seves novel·les ¡Menudo reparto! (1994), una càustica sàtira de la vida britànica dels anys 80, guanyadora del Mail on Sunday/John Llewellyn Rhys Prize i el French Prix du Meilleur Livre Étranger.

Jonathan Coe

Després va publicar La casa del sueño (1999), que explica les aventures d’un grup d’estudiants universitaris, reunits en una misteriosa casa en el cim d’un penya-segat on solien viure, El club de los canallas (2002), situada a Birmingham durant els anys 70, relata la història d’un grup d’amics de l’escola que treballen junts en la revista del col·legi, i El circulo cerrado (2007), continuació de l’obra anterior. La lluvia antes de caer (2009) és la seva penúltima novel·la.

Una de les seves principals aficions és la música. Toca els teclats i composa cançons i abans de convertir-se en novel·lista va intentar guanyar-se la vida com a músic. És aficionat al rock progressiu i ha col·laborat escrivint cançons per diversos artistes com The High Llamas, Louis Philippe o Theo Travis.

Podeu consultar altres obres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova, clicant aquí.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari