Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Mapas’ de Vetusta Morla

Entre les novetats musicals d’aquesta setmana, podeu trobar el darrer compacte del grup madrileny Vetusta Morla.

Mapas és el seu segon treball, després d’Un día en el mundo (2008), un àlbum que va tenir un gran èxit de crítica i públic.

Mapas va ser estrenat al web del grup i es va poder descarregar gratuïtament durant uns dies. Després va començar a vendre’s en format digital per, finalment, arribar a les botigues. Totes aquestes decisions ens porten a pensar que els Vetusta Morla no són un grup de rock com els altres, i que no volen ser-ho.

Mapas de Vetusta Morla 

Després de l’èxit del seu àlbum de debut, els Vetusta Morla han optat per la via difícil i han arriscat a l’hora de triar els tems que composen aquest disc. Cançons sense gairebé tornada amb lletres un tant críptiques i plenes de guitarres un tant fosques que necessiten ser escoltades mes d’una vegada per poder gaudir-les.

La banda és va formar a finals dels anys ’90. Els primers components de Vetusta Morla van ser Pucho (veu), David García “El Indio” (bateria), Jorge González (percussió), Alejandro Notario (baix) i Guillermo Galván (guitarra). Més tard, Juan Manuel Latorre es va incorporar al grup com a guitarrista i teclat i Notario va deixar el seu lloc com a baixista a Álvaro B. Baglietto. 

El grup pren el seu nom de la vella tortuga de La història interminable de Michael Ende, Morla, una tortuga que va optar per creure’s el mínim per a no convertir-se en res.

 Vetusta Morla

Abans de poder enregistrar aquest treball, el grup va anar treballant la seva proposta tocant en directe per sales de tot l’Estat Espanyol i enregistrant diverses maquetes.

Si voleu escoltar aquest grup en directe teniu la oportunitat de fer-ho el proper 29 de juny al Poble Espanyol de Montjuïc, acompanyats del grup de Vigo Eladio y los Seres Queridos.

Us deixem amb el videoclip de la cançó ‘Lo que te hace grande’.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari