Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Torna el Taller de Lectura de Poesia

Ja hi tornem a ser!

Divendres 25 de setembre a les 18.30 llegirem poemes de Bartomeu Fiol, de qui a l’última sessió abans de l’estiu ja vam llegir el text que teniu a la portada de la secció que li dedica la web Lletra: la literatura catalana a Internet, on trobareu també alguns poemes.

Bartomeu FiolBartomeu Fiol, nascut a Palma el 1933, és poeta i llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Madrid. Com autor i, sobretot, com a poeta, Bartomeu Fiol marca una època de la poesia catalana a les Illes. La seva obra comença amb Calaloscans (1966), un llibre amb certs ressons de Salvador Espriu que ha estat glossat per Jaume Pomar com a “símbol d’una realitat més vasta i mite d’una utopia per tal de reflexionar sobre una col·lectivitat, les seves limitacions i les possibles alternatives de cara a l’esdevenidor”.

Tot jo és una exageracióEl 1999 publica l’antologia Tot jo és una exageració (Quaranta-nou textos orals perifèrics) a l’editorial Proa. La crítica saluda, de vegades amb sorpresa, l’interès d’un autor tan amagat, i Fiol s’incorpora de ple dret a la nòmina d’autors destacats de la poesia en català. Aquest reconeixement anirà creixent a mesura que Proa edita els volums que apleguen la seva obra: Camps de marina i suburbials: obra poètica 1 (2000), Cròniques bàrbares: obra poètica 2 (1999) i Canalla lluny de Grècia: obra poètica 3 2001, els tres reculls apareguts fins al present.

No revelarem ara quins poemes llegirem però sí que us direm que podeu trobar algun d’aquests llibres de l’autor a la biblioteca Joan Oliva. També es pot intentar a les llibreries, és clar.Si us crida l’atenció algun dels seus textos i ens ho voleu dir, podeu fer-ne el comentari aquí mateix o portar-lo el dia 25.

A reveure!

 

Bartomeu Fiol recita dos poemes:“Enc que siguem porucs…” a Camp Rodó“Matèria final” a Catàleg de matèries

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari