Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Maig

 Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de juny, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar la biografia oficial del desaparegut fundador de l’empresa Apple, Steve Jobs escrita pe Walter Isaacson a partir de més de quaranta entrevistes amb Jobs i amb més d’un centenar de persones del seu entorn, realitzades durant els darrers dos anys de la seva vida.

Pel que fa a les novel·les destaquem El ocupante, la darrera obra de la britànica Sarah Waters. Un dia d’estiu criden al doctor Faraday a la mansió dels Ayres, Hundreds Halls. El doctor ja havia estat allà quan era petit i la seva mare hi treballava com a minyona. La casa ha canviat molt, a pitjor. I en Faraday ha de tractar la Betty, la minyona, que, tot i que ningú la creu diu que sent sorolls estranys i veu ombres passar…

A la secció infantil trobem el relat El autobus de Rosa de Fabrizio Silei i Maurizio A.C. Quarello. Aquest llibre és l’oportunitat per recordar retalls de la història que no haurien de repetir-se. Amb un dibuix de textura a l’oli i uns colors poc comuns l’àlbum infantil ens narra com Rosa Parks va canviar la història del Estats Units en no cedir el seient a un home blanc, desobeint la llei segregacionista.

També volem recomanar el llibre d’Anna Gimeno, El desig de ser mare. Cada dia són més les persones que, per raons diverses, necessiten un tractament mèdic per ser mares i pares. El desig no satisfet d’un fill pot convertir-se en la causa d’una crisi vital i fins i tot, si no s’afronta bé, d’una espiral obsessiva. Pel que fa als tractaments, poden obrir-nos un camí il·lusionador però també ens poden submergir en un procés incert, complex i llarg. Aquest llibre recull molta informació útil per aquelles persones que es trobin en aquesta situació.

Portades Juny 1

Entre els còmics destaquem la novel·la gràfica Ausencias. Escrita per Ramón Rodríguez, líder del grup Barceloní The New Raemon i l’il·lustradora Cristina Bueno, flamant guanyadora de la Beca Carnet de Jove de Còmic 2011. L’àlbum és una mirada a passat d’en Ramón, un passat marcat per les seves “absències”, una espècie de desmais epilèptics que van condicionar el seu dia a dia fins que va aconseguir superar-los.

Pel que fa a la música us presentem el disc de la Faoumata Diawara, Fatou. Un dels darrers grans descobriments dins la world music ens presenta a aquesta cantant nascuda a Costa d’Ivori però afincada a Paris que, mitjançant la seva veu sedosa i cristal·lina i un textos reivindicatius, reclama el despertar de la dona africana.

Per últim, a la secció de cinema volem destacar l’adaptació que Steven Spielberg i Peter Jackson han realitzat de les aventures del reporter de còmic Tintin, creat pel belga Hergé. Tintin i el secret de l’unicorn és un trepidant film d’aventures a l’estil Indiana Jones realitzat amb la tècnica de la captura de moviment per obtenir una animació de caire realista.
Portades Juny 2

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Juny

Us deixem amb el tràiler de Tintin i el secret de l’unicorn.