Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Bernat Soler rep el 2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell

2n Premi d’Investigació Armand Cardona TorrandellEl passat divendres, 18 de maig, la Biblioteca Cardona va acollir l’acte de lliurament del 2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell que es va convocar el setembre de 2011. En aquesta ocasió el premiat ha estat l’estudiant Bernat Soler Mañé, de l’IES Dolors Mallafré, amb el treball titulat Cardona Torrandell: pintura teatral, teatre pictòric. Conjuntament amb aquest treball, realitzat sota la tutoria de Germà March, Cap del Departament d’Art, va presentar la proposta d’activitat Creació d’un espectacle teatral per a públic familiar.

Bernat Soler i el tribunal del Premi

Un dels grans compromisos de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell és vetllar per la difusió de la figura del pintor i per la promoció de la seva obra i és per aquest motiu que es convoca aquest Premi, que té per objecte l’obra del pintor i la seva trajectòria, desenvolupada fonamentalment entre els anys 1957 i 1985, i que en aquesta ocasió s’ha adreçat a estudiants de Batxillerat i cicles formatius.

Imatges de l’acte

El jurat ha estat format per Maria Josep Riba Huguet, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Àlex Cardona Masdeu, membre de la família Cardona Torrandell, Josep Maria Also Torrents, Catedràtic de Dibuix, i Anna Cabutí Calatayud, Directora de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Coincidint amb l’acte de lliurament del Premi es va fer la presentació de l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell, a càrrec de Francesc Xavier Puig Rovira, Xavier Cardona Torrandell i Alex Cardona Masdeu. Aquesta Associació, promoguda per familiars, amics i coneixedors de l’obra de l’Armand, s’ha constituït amb la voluntat de contribuir al coneixement, l’estudi i la difusió de l’obra del pintor; de col·laborar a la preservació del fons de la seva obra; i d’impulsar l’obtenció de recursos econòmics per a la realització d’estudis sobre la personalitat i l’obra de l’artista.

Presentació de l’Associació Armand Cardona Torrandell

A banda de l’exposició de tots aquests objectius, també es va passar una projecció, a càrrec de Xavier Capdet Soler, amb una selecció de les obres de l’Armand Cardona Torrandell il·lustratives dels diferents períodes creatius de l’artista.

Presentació de l’Associació Armand Cardona Torrandell

En el següent vídeo podeu veure la notícia sobre aquest acte que han fet els companys de Canal Blau:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari