Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


30è Saló del Còmic de Barcelona

CartellEnguany, el Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebra el seu trentè aniversari, ple d’energia i amb més activitats que mai.

Debats, conferències, tallers ompliran aquests quatres dies la Fira de Barcelona. A més a més, també hi haurà un concurs de cosplay sobre robots i molts concerts de grups com Teràpia de shock, Lax’n’Busto o Avalanch.

Destaquem la trobada en memòria celebrada avui dijous en memòria de Josep Maria Berenguer, fundador de l’editorial La Cúpula i la revista el Víbora, que va traspassar fa uns dies.

A banda d’aquestes, trobem altres activitats que es celebren altres espais de Barcelona com l’exposició sobre Manel Fontdevila que organitza la Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra o l’estrena de l’espectacle El vals del Gulag, basat en el còmic de Rubén Pellejero i Denis Lapière al Teatre Zorrilla de Badalona.

Autors com Milo Manara o Guy Delisle, mantindran trobades amb els seus lectors a l’Insitut Italià de Cultura i a l’Institut Francès i hi haurà un especial del cicle de cinema Phenomena – the ultimate cinematic experience, que organitzen una marató de cinema robotic on projectaran pel·lícules com Matrix, Almas de Metal i Hardware, programado para matar.

Als Prestatges Virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona podeu trobar un articles especial sobres Robots al cinema i un apartat especial sobre al Saló al Prestatge de Còmics.

Robots a la seva tintaPel que fa a les exposicions, una de les més esperades és Robots en la seva tinta. Aquesta exposició està concebuda com un projecte de divulgació rigorós i alhora divertit sobre la robòtica i el còmic, que mostrarà com s’han dibuixat els robots a les vinyetes.

També hi hauran apartats sobre la robòtica a altres àmbits de la cultura popular com la literatura de ciència-ficció, l’animació i el cinema. La mostra està dirigida al gran públic i pretén tenir un caràcter pedagògic i, a la vegada, reivindicar la historieta com a mitjà de divulgació.

Little Nemo in SlumberlandLa mostra tindrà un espai d’exhibició i divulgació on es podrà interactuar amb robots cedits per diferents departaments de recerca de la UPC i per empreses del sector.

Però n’hi haurà moltes altres entre les quals destaquem l’antològica sobre Little Nemo, personatge creat per Winsor McCay (1869-1934), uns dels pioners del còmic, una altre sobre Spiderman, que aquest 2012 celebra el seu 50è aniversari o una exposició dedicada al dibuixant francès Moebius, recentment desaparegut.

La Biblioteca ha preparat una exposició de fons al vestíbul del primer pis de la Biblioteca.

Exposició de fons

Podreu trobar una taula amb les novetats adquirides especialment pel Saló però també còmics d’alguns dels autors que visitaran la fira com Aude Picault, BaruCraig Thompson o David Lloyd, entre d’altres o els àlbums nominats als premis del Saló.

Podeu descarregar el full amb el llistat de totes les novetats aquí.

Us deixem amb un vídeo sobre l’exposició Robots en la seva tinta.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari