Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Mikel Erentxun presenta ’24 golpes’ a l’Auditori

Aquest proper dissabte, 5 de maig, a les 21h. l’Auditori Eduard Toldrà acollirà la presentació a la nostra ciutat del darrer treball del cantant donostiarra, exDuncan Dhu, Mikel Erentxun: 24 golpes.

24 golpes24 Golpes és un treball de deu cançons escrites en un moment personal ple d’emocions trobades; un àlbum de rock clàssic, que beu de les seves primeres influències: Beatles, Bowie i en general, de tot el so dels primers 70’s. Les lletres es mouen entre el major optimisme i els sentiments més dolorosos. Ha tingut la fortuna de comptar amb la col·laboració de grans lletristes com Cormán, Lapido, Berrio o Vasallo, tot i que firma en solitari i per primera vegada, la majoria de textos i tota la música és seva. Així doncs, abandona durant un temps el seu costat més tranquil, juntament a les males influències i abraça de nou el rock-and-roll.
Ha estat enregistrat i mesclat als estudis Waterfront de Hudson (Nova York) per Henry Hirsch (productor habitual de Lenny Kravitz) i va durar 10 dies amb un so 100% analògic.

En paraules del crític Condemius (MundoPop) “24 golpes suposa un pas més respecte al que Erentxun oferia a Detalle del miedo. És un àlbum menys dens que el seu predecessor, centrat en sons del rock clàssic dels 70, i habitat per brillants migs temps que a vegades obren la porta a cançons més roqueres per després descansar al costat de balades que els propis Beatles haurien signat fa 40 anys.[...] Un àlbum coherent i madur, heterogeni dins la seva homogeneïtat sonora, que constitueix la cima creativa del donostiarra fins la data. Té pinta de clàssic”.

Mikel ErentxunMikel Erentxun va començar la seva carrera en solitari l’any 1992 amb el disc Naufragios, al que han seguit 7 treballs més fins arribar a aquest darrer 24 golpes. Tot i això es prou conegut per la seva participació en una de les bandes més influents i recordades de la dècada dels 80: Duncan Dhu. Amb ells va publicar 11 enregistraments, incloent-hi directes i recopilatoris.
Nascut a Caracas (Veneçuela) el 1965, des que va iniciar la seva trajectòria en solitari compta amb un bon nombre d’incondicionals de les seves cançons, amb influències que van des del pop britànic al country passant pel rock. Amb una clara petjada, sobretot en els seus inicis, de l’estil Jim Morrissey (The Smiths), ha anat derivant cap a un estil cada vegada més intimista, si bé dins d’un estil clarament de rock clàssic.

A la Biblioteca Armand Cardona podeu trobar aquest darrer treball en CD, que també podeu escoltar a Spotify:

- 24 golpes de Mikel Erentxun

Us deixem amb el darrer clip extret d’aquest nou àlbum: Srta. Soledad

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari