Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Maig

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de maig, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem destacar el llibre El libro de salsas de Iker del cuiner basc Iker Erauzkin. Les salses són un dels elements claus de la gastronomia. Tot són avantatges: és molt fàcil preparar-les, es poden improvisar amb pocs ingredients i són el toc personal del xef.

Pel que fa a les novel·les, presentem la primera del cantautor Lluis Llach, Memòries d’uns ulls pintats. Quatre joves comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari. La República els obre un horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances, però la Guerra i posterior repressió ho estronquen tot. La vida dels quatre queda marcada per l’impacte d’uns fets que influeixen tràgicament en la relació d’amor i d’amistat entre els dos nois, Germinal i David.

A la secció infantil volem destacar el llibre L’Herbari de les fades de l’il·lustrador Benjamin Lacombe i Sebastian Pérez. És un llibre d’aquells que des de la primera vegada que els tens a les mans, saps que es tracte d’un llibre màgic, diferent. Ens endinsa en el diari íntim d’un botànic rus a qui Rasputin va encomanar la missió de descobrir l’elixir de la immortalitat. I el que descobrirà serà el secret més meravellós que mai hagi pogut imaginar…

Portades 1

També volem destacar Castigat! És necessari? De Maria Lluïsa Ferrerós. L’expressió “Castigat!” és repeteix constantment a les famílies, però realment és del tot necessari? És educatiu el càstig? Resol els conflictes? Aquest llibre ens explica que perquè el càstig sigui educatiu ha de ser excepcional, equilibrat, coherent, aplicable i ens ensenya com aconseguir-ho.

Entre els còmics destaquem el darrer àlbum publicat del desaparegut Moebius, on aprofundeix en la figura del seu personatge més popular i carismàtic, Arzak, el vigilante. Sempre porta un curiós barret cònic, viatja amb un vehicle volador amb forma de pterodàctil i patrulla un vast paisatge en el qual fins a la més mínima anomalia ha de ser investigada.

Pel que fa a la música us presentem el darrer disc de Mikel Erentxun, 24 golpes, que presentarà properament a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova. Un àlbum de rock clàssic, que beu de les seves primeres influències: Beatles, Bowie i en general, de tot el so dels primers 70’s.

Portades 2

Per últim, a la secció de cinema destaquem la primera temporada de la sèrie de televisió Juego de tronos, que adapta la sèrie de novel·les Canción de hielo y fuego de l’escriptor nord-america George R.R.Martin. Els Stark, els Baratheon, els Targaryen o els Lannister són algunes de les cases més poderoses dels Set regnes i lluiten pel Tron de Ferro. Trobareu intrigues, aventures, sexe, màgia i sobretot, poder.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Maig

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari