Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


The Oldians omplen l’Auditori de ritmes jamaicans i jazzístics

The Oldians

The Oldians, un septet barceloní que interpreten el que ells anomenen Jamaican Jazz, una combinació entre jazz i música jamaicana que no deixarà ningú indiferent, presenten aquest dissabte, 24 de març, a partir de les 20h a l’Auditori Eduard Toldrà el seu darrer treball: Wandering souls.

La seva música és el punt de trobada de dos camins musicals inequívocament connectats. D’una banda, el The Oldians (logo)so original de les seccions rítmiques de l’època daurada de la música jamaicana (les dècades dels 60’s i 70’s, on regnaven el shuffle, l’ska, el rocksteady i el reggae). De l’altra, el discurs jazzístic traçat des de la guitarra elèctrica, els teclats i el saxofon; que permeten crear al grup un so personal i autèntic.

La unió d’aquests elements permet al septet oferir una fotografia musical farcida de bon groove que podem qualificar com a petita i distingida delicatessen musical. The Oldians destaca per la versatilitat en la formació i el repertori, apostant pels clàssics del jazz, de la música popular de mitjans de segle XX i d’autors jamaicans.

The Oldians, nascuts a Barcelona la primavera de 2001, s’encomanen, des de la seva fundació, als sons més primitius de la música jamaicana i a la seva relació amb el llenguatge del jazz; el que ells anomenen jazz jamaicà. Després d’un parèntesi a partir del 2003, reprenen l’activitat el 2008 i des de llavors ja són 3 els treballs que han editat:
Old secrets (2008)
Art of seduction (2010)
Wandering souls (2011)
Les seves actuacions en directe no són abundants però la solvència, qualitat i bon fer es mantenen inalterables sigui quin sigui el format del line-up (de quartet a septet), el caire de la programació (del petit club al vermut de terrassa, passant pels grans festivals) o el perfil del públic.

The Oldians en directe

La banda, que tenen un nom fàcilment relacionable amb altres formacions clàssiques jamaicanes com ara The Jamaicans o The Melodians, explica aquesta similitud de la següent manera: “tot i que la traducció literal no existeix, varem decidir posar aquest nom perquè som amants de la música i el so antic […] es tracta d’un detall amb a tantíssimes bandes jamaicanes que utilitzaven aquesta terminació en el seu nom, tot i que en el nostre cas es tracta més bé d’un adorn”. Es declaren oberts a molts estils musicals que poden interessar als diferents membres del grup més enllà dels provinents de l’escena jamaicana, com poden ser el Latin, la Bossa o, fins i tot, grans clàssics del pop del segle XX com ara els Beatles.

Podeu anar gaudint els ritmes jamaicans de The Oldians amb aquesta actuació  a la Sala Stroika de Manresa durant la gira de presentació del seu darrer treball: Art of seduction

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari