Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arriba el ‘DIA MUNDIAL DE LA POESIA’

21 de març - Dia Mundial de la PoesaCom cada any el 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia amb la voluntat de promoure la lectura i el gust per aquest gènere literari tan creatiu. Aquest Dia és un tribut a la paraula poètica, proposat  l’any 2001 per la UNESCO i coincidint amb l’equinocci de la primavera, amb la finalitat de consagrar la paraula essencial i aquesta extrema forma de percepció de la vida alhora que es reflexiona sobre el nostre temps.

En l’edició d’enguany, UNESCOcat i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, el Consorci per la Normalització Lingüística i els serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya han triat el poema Quatre paraules del poeta i pintor gironins Narcís Comadira.
La poesia s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen altres ciutadans del país per tal que amb aquesta iniciativa es celebri la paraula i la dignitat de totes les llengües per expressar-la en llibertat. Són multitud les activitats que s’han organitzat entorn aquesta celebració i en el següent enllaç podeu consultar quines són i a quina població es realitza: Activitats Dia Mundial de la Poesia

Quatre paraules

Narcís ComadiraNarcís Comadira (Girona, 1942), és escriptor i pintor. Dedicat bàsicament a la poesia, ha recollit la seva obra a Formes de l’ombra (2002). Posteriorment va publicar Llast (2007) i Lent (2012). També ha escrit teatre, assaig sobre art i literatura i prosa literària. Ha guanyat els premis Ciutat de Barcelona, Nacional de la Crítica i Lletra d’Or, entre altres.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell participa en aquesta celebració exposant durant aquesta setmana, i fins el dia 24 de març, una selecció d’obres poètiques, tant d’adults com infantils, que formen part del seu fons per tal d’apropar la poesia a tots els usuaris que vulguin celebrar aquest acte.

Fons Poesia - Biblioteca Armand Cardona Torrandell

En aquest vídeo podeu veure la lectura de varis poemes de Narcís Comadira a càrrec de diversos treballadors dels Serveis Centrals del CPNL:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari