Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Simple Minds

5×5 TourAhir, 16 de febrer, la banda escocesa Simple Minds va actuar a la Sala Razzmatazz de Barcelona.

Aquest concert s’emmarca dins la gira anomenada 5×5, on el grup reivindica els seus cinc primers àlbums, enregistrats entre 1979 i 1982. Durant el concert toquen exclusivament cinc cançons de cada un d’aquests àlbums (ara reeditats en un caixa amb format de luxe i material inèdit ).

Els àlbums Life in a day (1979), Reel to real cacophony (1980), Empires and dance (1980), Sons and fascination/sister feelings call (1981) i New gold dream (81/82/83/84) (1982) son el reflex d’una de les èpoques més creatives del grup, que va irrompre a la escena musical anglesa amb un estil proper a la new wave i va anar evolucionant cap a un estil més romàntic, passant per la música experimental, el rock progressiu i la electrònica.

En el següent enllaç accedireu a la playlist que hem preparat en l’espai de les Biblioteques de VNG a Spotify i on podreu escoltar aquests àlbums, clicant aquí:

Playlist

Autors d’himnes generacionals com Alive and kicking o Don’t you (forget about me), de la banda sonora de la mítica pel·lícula de John Hughes, El club de los cinco, la banda només manté dos membres de la formació original, el cantant Jim Kerr i el guitarrista Charlie Burchill.

Des de la seva formació a finals dels anys ’70 a Glasgow s’han mantingut en actiu, amb moments d’alts i baixos, però sense arribar mai a l’èxit que van tenir als anys ’80.

Sempre s’han mostrat com una banda compromesa i sensible als problemes actuals de la societat. L’any 1985 van participar al mític concert Live Aid des de Filadèlfia i el 1989 van composar la cançó Mandela Day, en homenatge al dirigent sud-africà que estava a la presó. També han col·laborat intensament amb l’organització Amnistia Internacional.

Simple Minds Band

L’últim disc d’estudi de la banda es va publicar al 2009 sota el títol Graffitti Soul.

Us deixem amb la banda en directe a la Sala La Riviera de Madrid interpretant Pleasantly disturbed.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari