Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Primera trobada del club de lectura infantil

El passat dissabte 28 de gener va tenir lloc la primera trobada del club de lectura infantil.

Durant la trobada es van presentar els dos llibres que llegiran aquest mes de gener: La senyora dels llibres de Heather Henson amb il·lustracions de David Small i L’arbre de les històries de l’Eulàlia Canal amb il·lustracions de Bartomeu Seguí.

Tots dos llibres tracten, d’una manera o altra, el tema del gust per la lectura i la funció que fan les biblioteques.

La senyora dels llibresLa senyora dels llibres està basat en la història real de les anomenades Bibliotecàries a cavall.

El projecte de les Biblioteques a Cavall va ser fundat durant els anys trenta del segle XX, i tenia per objectiu portar llibres a les regions més remotes a on amb prou feines hi havia escoles i cap biblioteca.

Dalt de tot de les muntanyes, els camins gairebé eren inexistents i s’hi havia de pujar pels llits dels rierols o per senderes escarpades. Les senyores dels llibres, com eren conegudes les bibliotecàries que feien aquesta feina,havien de viatjar a cavall o amb mula pels mateixos camins tortuosos cada quinze dies, carregades de llibres, tant si feia bon temps com si feia mal temps.

La Heather Henson va néixer a Kentucky. De petita somiava amb ser actriu però va marxar a estudiar a Nova York i de seguida es va introduir al món dels llibres i l’escriptura. Durant molts anys va viure a Brooklyn, on treballava com editora de llibres juvenils a l’editorial Harper Collins però recentment ha tornat a la seva terra natal per concentrar-se en l’escriptura.

L’arbre de les històriesL’arbre de les històries ens explica que a la ciutat de Bufapolls ben aviat els llibres i les biblioteques seran substituïts per càpsules de lectura.

Fins i tot volen enderrocar l’edifici de la Biblioteca, però tot just la nit de Reis, en Jonàs, el bibliotecari, rep la visita d’una nena misteriosa, la Lluna, que diu que ve a buscar l’arbre de les històries, que creix al bell mig de la Biblioteca i s’alimenta de les històries que explica en Jonàs.

L’Eulàlia Canal va néixer a Granollers, el 6 de març de 1963. Comparteix la feina d’escriure amb la de ser mare i la de psicòloga, la seva professió oficial.
 
La seva literatura es caracteritza per la humanitat de les històries, la tendresa amb què tracta els personatges, la riquesa del llenguatge i la poesia de la prosa. De fet va començar la seva vida literària amb un llibre de poemes, Andana blanca, amb el qual va guanyar el Premi Òmnium Cultural 1998.

Altres dels seus llibres són Les set dents de la Palangana o Un petó de mandarina, amb el qual va guanyar el Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil l’any 2006.

Durant la trobada els nens participants van proposar altres llibres que coneixien i que podien estar relacionats amb el tema dels llibres, biblioteca i la lectura:

• La bibliotecària de Bàssora: una història real de l’Iraq de Jeannette Winter
• Biblioburro: una història real de Colòmbia de Jeannette Winter
• El lleó de la biblioteca de Michelle Knudsen
• L’Ós que estimava els llibres de Dennis Haseley 

El Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquestes lectures el dissabte 25 de febrer a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Per acabar us deixem amb el vídeo que ens presenta la història real del Biblioburro colombià.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari