Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El còmic espanyol a Angoulême

Capcelera

Aquest cap de setmana es celebra la trenta-novena edició del Festival Internacional de Còmic d’Angoulême, el més important d’Europa.

Enguany, els autors de còmic espanyol tindran una presència molt important, doncs una de les exposicions del Festival estarà dedicada als autors d’aquí. Tebeos: el còmic español, és una exposició panoràmica sobre el passat, el present i el futur del tebeo, on es podrà veure la feina de més de 130 autors.

Tebeos: el comic español

Es pretén que sigui una exposició molt interactiva. S’accedirà a ella per una gran plaça on sempre hi haurà artistes dibuixant en directe com els Premis Nacionals de Còmic: Max, Paco Roca, Santiago Valenzuela, Kim o Bartolomé Seguí. Aquí s’ubicarà una gran “tebeoteca” on es podran consultar totes les novetats editorials aparegudes el darrer any.

Des d’aquesta plaça es podrà accedir a tres espais diferenciats:

• Un primer espai on es vol homenatjar a les primeres manifestacions aparegudes durant els anys ’70, coincidint amb la fi de la dictadura i on es podrà veure l’obra d’autors com Carlos Gimenez, Luís García o Josep Maria Beà.

• Un altra zona amb tots els autors amb més renom internacional com: Miguelanxo Prado (Premi al millor àlbum estranger a Angoulême l’any 1994 per Trazo de tiza), Jordi Bernet, Juan Díaz Canales i Juanjo Guarnido, Daniel Torres o Rubén Pellejero.

• Un últim espai dedicat al futur, a autors que ara comencem a destacar i que es convertiran en un referent d’aquí a uns anys. Aquest espai comptarà amb formats expositius innovadors com les tabletes digitals.

Muntatge de l’exposició

L’exposició, organitzada per l’Álvaro Pons, professor universitari i gran divulgador del món de la historieta des del seu conegut bloc La cárcel de papel, anirà acompanyada de xerrades, concerts, conferències i visites guiades

L’escola JOSO de Barcelona, gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull i FICOMIC, també tindrà un espai expositiu al Festival. La mostra Un pont vers Angoulême, vol donar a conèixer els trenta anys d’història del centre, la formació que fan i els autors que han sortit de les aules de l’escola.

El gran jurat del Festival, enguany està presidit pel nord-americà Art Spiegelman, autor de la multi premiada novel·la gràfica, Maus, entre d’altres obres. Es presenten 58 obres a concurs que opten a set premis.

Els companys de la Biblioteca Can Fabra-Ignasi Iglesias de Barcelona ha elaborat una guia de lectura sobre el festival que podeu consultar aquí.

Al vestíbul del primer pis de la Biblioteca podreu trobar una exposició de fons amb obres d’alguns dels autors nominats aquest any i dels guanyadors d’edicions anteriors.

Exposició de fons

Us deixem amb un vídeo d’una de les activitats més populars del festival, el concert de dibuixos:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari