Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Blaus de l’ànima: més de 20 anys ben a prop’ amb Maria del Mar Bonet i Manel Camp a l’Auditori

Aquesta nit a les 21h l’Auditori Eduard Toldrà acull l’actuació de la cantautora Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp amb aquesta tanda de recitals que varen realitzar ara fa 20 anys al Teatre Lliure de Gracia; un recull de cançons que culminaria poc després amb l’edició del treball discogràfic Ben a prop.

Blaus de l’ànima

Commemorant aquesta efemèride, ambdós artistes s’han tornat a trobar a l’estudi de gravació per celebrar-ho amb el mateix repertori i afegint-hi les noves cançons que han elaborat recentment actuant junts pels escenaris. Blaus de l’ànima. Més de 20 anys ben a prop és el títol d’aquest aniversari que enllaça el passat amb el present i consolida així la complicitat artística del duet, que torna a la mateixa sala del Lliure després de més de dues dècades per compartir-lo posteriorment amb el públic dels teatres i auditoris del país.

– Entrevista-presentació de la gira al Teatre Lliure el setembre de 2011:

Blaus de l’ànima. Més de 20 anys ben a prop combina els aires mediterranis de la cantant mallorquina en el seu vessant més jazzístic, amb el mestratge d’un dels grans del piano. Tots dos junts resulten una manera única i comuna de fer música que els permet visitar tant Gershwin com Serrat, Bibiloni, els Stones, Billie Holliday o Toti Soler. I, sense deixar de banda alguns temes propis de la Maria del Mar i composicions de Manel Camp, cantar alguns poemes de Maria Aurèlia Capmany, Maria Mercè Marçal i Miquel Àngel Riera.

Nascuda a Ciutat de Mallorca el 1947 Maria del Mar Bonet té una dilatada i reconeguda carrera dins el món de la música. Es va iniciar amb Els Setze Jutges el 1967 i a partir d’aquí es va convertir en una peça imprescindible per entendre i conèixer l’evolució de la música en català dels darrers 50 anys. Va formar part del moviment de la Nova Cançó i des de llavors ha editat una àmplia discografia en català. La seva activitat es caracteritza sobretot per les actuacions en directe, havent realitzat concerts en diferents punts d’Europa, Nord d’Àfrica, els Estats Units, Japó i Iberoamèrica, a més de participar en el camp de la investigació de noves formes artístiques.
Maria del Mar Bonet & Manel CampEl 2007 va ser guardonada amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya en reconeixement a la tasca realitzada amb Els Setze Jutges. El mateix 2007 edità el disc Terra secreta en el que fa un homenatge a alguns companys de la cançó. El 2011 el Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Cultura, li va atorgar la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2010.

Per la seva banda Manel Camp, pianista, compositor i pedagog, és Cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC), Conseller del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, (CoNCA). Ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “cançó”, el jazz i el rock, com Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Francesc Pi de la Serra, Núria Feliu, Marina Rossell, Elèctrica Dharma, Joan Manuel Serrat, José Antonio Labordeta, Lucrecia, Montserrat Caballé, Joan Pons, Pegasus… i també amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya OBC, entre d’altres.
La seva carrera en solitari va començar l’any 1984, amb el projecte Manel Camp Trio, i té una discografia de més de 30 discos i és autor de nombroses bandes sonores. Actualment les editorials Boileau i Anagrama estan publicant part de les seves peces més representatives, a més de la sèrie BasicJazz per a joves instrumentistes.

Aquest nou treball es troba a disposició de tots els usuaris en format CD a les Biblioteques Municipals de VNG, així com nombrosos enregistraments de la cantautora balear: Maria del Mar Bonet i del pianista i compositor Manel Camp

Blaus de l’ànima. Més de 20 anys ben a prop

Perquè aneu fent boca del que podreu veure aquesta nit a l’Auditori us deixem amb la interpretació en directe del tema Es fa llarg esperar de Pau Riba que varen fer al Teatre Lliure el passat setembre:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari