Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Algunes recomanacions per a aquest estiu – Joves

Arriben les vacances i, tot i que al Club de lectura no ens tornarem a trobar fins al setembre, concretament el dissabte 26 a les 17h, aquí us deixem unes recomanacions de l’Òscar que us ajudaran a passar més entretinguts aquest calorós estiu:

La nit que la Wendy va aprendre a volarLa nit que Wendy va aprendre a volar d’ Andreu Martín. Roger i Wendy inicien la guàrdia amb un seixanta, el codi que alerta d’un assassinat, però aquest cas no serà gens corrent. L’homicidi els porta a descobrir una cambra secreta d’on ha desaparegut una joia, el robatori de la qual no vol denunciar ningú. Una novel·la trepidant en què la jove Wendy haurà d’enfrontar-se, ella sola, amb assassins perillosos; haurà de córrer, lluitar i fer ús de la pistola; coneixerà el fons de la mar, saltarà abismes paorosos i veurà la mort de prop. Aquesta serà la nit en què Wendy aprendrà a volar. 

Màgia d’una nit d’estiuMàgia d’una nit d’estiu de Maite Carranza. La Marina, una estudiant desastrosa enamorada del xicot de la seva germana, es veu obligada a suplantar-la i fer creure a tothom que és l’Àngela. Qui podia en un sol dia créixer dos anys, deu centímetres, dues talles de sostenidors, trenta punts de coeficient intel·lectual i, a més, canviar el color dels ulls i dels cabells? La màgia d’una nit d’estiu pot canviar la vida a qualsevol. 

Tobi LolnessTobi Lolness de Timothée de Fombelle. En Tobi Lolness no fa més d’un mil·límetre i mig. Forma part del poble que habita al gran roure des de la nit dels temps. Com que el seu pare s’ha negat a revelar el secret d’un invent revolucionari, la seva família s’ha hagut d’exiliar i després ha estat empresonada i condemnada a mort. En Tobi, però, s’ha pogut escapar. Amagant-se als forats de l’escorça, corrent per les branques, esgotat, els peus ensagnats, en Tobi fuig, perseguit pels seus… Durant quan de temps?

Jordi d’UrtxJordi d’Urtx d’Octavi Egea. Al principi del segle XIX es va estendre per Catalunya una terrible caça de bruixes, i una de les comarques més castigades pel flagell de la superstició i la intolerància va ser el Vallès. Com a mínim van executar dos homes i trenta-una dones, i moltes més persones van patir turment. En Jordi d’Urtx, un xicot vallesà de quinze anys, veu com li empresonen, jutgen i condemnen el pare i la mare per culpa del fals testimoni de l’àvia, i ha d’escollir entre intentar alliberar-los o fugir i salvar les seves germanes petites.

NirvanaNirvana de Pere Formiguera. Quan l’Hipòlit Pinyol, ateu convençut, mor en un desgraciat accident, descobreix que, de totes les religions del món, només els budistes l’havien encertat amb allò de l’espiritualitat i que, si vol assolir el Nirvana, haurà de sotmetre’s a les lleis de la reencarnació. En principi, el procés per arribar-hi no li va semblar gaire complicat, però un seguit de reencarnacions desafortunades (i que fan morir de riure) li van fer comprendre que allò anava per llarg…

Bones vacances i bones lectures!!!

2 Comentaris fins ara

 1. Bea Dilluns 13 de Juliol de 2009 - 17:11 h

  Hola Marta!

  Jo també he llegit el llibre de Coraline del Neil Gaiman, i a mi també em va agradar molt! Sobretot el personatge de la Coraline, una noia aventurera, molt llesta i sense por!

  No sé si saps que fa molt poquet han estrenat una pel·lícula d’animació basada en la novel·la. L’ha fet el mateix equip que va fer la pel·lícula de Pesadilla antes de Navidad.

  Jo la vaig poder anar a veure al cine i em va encantar!

  Et deixo un parell d’enllaços on pots veure el “trailer” de la pel·lícula i obtenir més informació.

  http://www.youtube.com/watch?v=ttTeM08nBrs

  http://www.coraline.es/

  Si no la pots anar a veure al cinema t’asseguro que a la Biblioteca la comprarem quan estigui disponible en DVD.

 2. Marta Diumenge 12 de Juliol de 2009 - 13:23 h

  yo me llegit la “Coraline”
  hem va agradar molt!
  Es molt interesant ifa una mica de po, com a mi m’agrada.
  Aquet llibre no esta recomanat, peró mel van recomana al meu institut.

  Bones Vacances!!

Deixa un comentari