Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Pirates, a l’abordatge!

Aquest dissabte hem encetat el Club de lectures compartides en veu alta amb un conte sobre pirates que ens ha regalat la Ratoliva i que estava amagat a la sala infantil. Entre tots l’hem descobert, a través d’un joc de pistes i entre tots l’hem llegit en veu alta.
piratamalastruc.JPGEls pirates són uns personatges que, sovint, ens els imaginem malvats, forçuts, astuts i cobdiciosos, capaços de fer qualsevol cosa per trobar cofres plens de joies, monedes i pedres precioses. Així ens els pinten a les pel·lícules i als contes, menys al que hem llegit a la primera trobada: El pirata malastruc.
El Roc, que és el protagonista del conte, és un pirata qunens.JPGe sempre fica la pota, en comptes d’assaltar vaixells carregats d’or, estan plens de xocolata que s’acaben menjant els peixos més llaminers o de gelats que es desfan amb el sol. A més a més, el seu lloro, com que està molt mal educat, sempre se’n burla d’ell…

SI COM ACABA VOLS DESCOBRIR
L’HAURÀS DE LLEGIR!

A banda de llegir i parlar sobre aquest conte, també hem tafanejat els llibres d’una exposició de fons sobre pirates i sobre el mar que la Ratoliva ens va preparar per a l’ocasió i que molts dels nens es van emportar a casa en préstec per saber-ne més sobre el tema. Varem descobrir com vivien, què menjaven, els diferents tipus de vaixells, com es divertien, etc. Ens ha sorprès molt a tots que la tripulació estava formada molts cops per més d’un centenar de persones, que es divertien fent curses d’escarabats i que la tortuga era un àpat habitual. Alguns també varem aprendre paraules noves com: tripulació, malastruc i abordatge.
Abans de marxar varem escoltar la cançó: Vull ser pirata! del disc Les tres bessones: un món ple d’amics. Una cançó sobre un pirata més dolç que la nata, un pirata legal.

 

El fons sobre pirates el podreu trobar exposat a la sala infantil de la biblioteca uns quants dies més i si la cançó us ha agradat també podreu emportar-vos a casa un full amb la lletra o bé imprimir-la, des de casa, fent un clic: vull-ser-un-pirata.pdf

fons.JPG

Un petó i us esperem el proper 4 de febrer a les 17’30h. No hi falteu!

1 Comentari fins ara

  1. mare josep i jordi Diumenge 5 de Febrer de 2012 - 19:07 h

    felicitats pel blog.

    Els nens contents sobretot amb la foto.

    Esperem el d’aquesta setmana.

    Salutacions.

Deixa un comentari