Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La Banda Sonora del Nadal 2011

Bàner Christmas

Una de les novetats que les Biblioteques Municipals presentem pel Nadal d’aquest any és una selecció musical de cançons relacionades amb el Nadal, tant d’autors estrangers com nacionals, que tenen en comú els motius nadalencs i que hem realitzat al nostre compte d’Spotify.

Són conegudes per tothom les cançons tradicionals, les nadales, que es canten durant aquestes festes. Al catàleg de les Biblioteques de Vilanova es poden trobar molts enregistraments sonors i llibres amb cançons típiques com el 25 de desembre, El rabadà, El noi de la mare i tantes altres.

En primer lloc, a la selecció que porta per títol Christmas trobareu una selecció de cançons en anglès, des de versions com Santa Claus is coming to town al ritme dels Beach Boys, un Jingle Bells ballable a càrrec dels BOney M. o White Christmas amb la veu d’ultratomba de l’Iggy Pop.

PlayList - Christmas

També trobareu clàssics dels anys 80 com Last Christmas dels desapareguts Wham, hip hop amb Christmas in Hollis de RUN-DMC i temes més actuals de grups alternatius i de moda com Christmas Lighs de Coldplay o Christmas could have been good de Mando Diao.

Tot seguit, a la selecció Nadales, podeu gaudir d’un recull de cançons més tradicionals, tant en català com en castellà, on trobareu versions de “villacincos” tradicionals com A Belén pastores a càrrec de Camarón de la Isla, Los peces en el rio de Manolo Escobar o Noche de Paz interpretada pel Duo Dinámico.

PlayList - Nadales

Igualment també trobareu altres maneres d’explicar el Nadal com A cal fuster hi ha novetat de Dijous paella, Aquí es Nadal i estic content de La Pegatina o les versions més intimistes de Lila Downs, Amarga Navidad, o la recentment desapareguda Mercedes Sosa amb La Navidad de Juanito Laguna.

Per finalitzar us deixem amb una selecció dels CDs que podeu trobar a la Biblioteca i que estan exposats a la secció de música durant aquest dies: Nadal a la Biblioteca

CDs que es troben a les Biblioteques

– Joy to the world de Pink Martini
– Caga tió: cançons de Nadal
– Nadales i cançons de Cor Lieder Càmera
– Cançons i danses per celebrar les festes
– Supernadales del ClubSuper3

Esperem que us agradin i les compartiu amb les vostres amistats!

Bàner inferior christmas

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari