Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Desembre

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de desembre, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre de Toni Soler, 14 d’Abril. Macià contra Companys. El llibre parla dels tres dies que Catalunya va ser una república sobirana i de les dues maneres que aquests dos homes tenien d’entendre la política. Recentment s’ha estrenat la pel·lícula del mateix títol, realitzada per Manuel Huerga i produïda per Francesc Escribano.

Pel que fa a les novel·les, destaquem el darrer llibre de l’escriptor Javier Marías, Los enamoramientos. La Maria, la narradora i protagonista de la història, esmorza cada matí al mateix bar on coincideix amb un matrimoni que sembla molt feliç i agradable. Un dia, deixen d’anar per la cafeteria i la Maria, moguda per la curiositat, acaba esbrinat que l’home a mort de manera tràgica i absurda.

Entre els còmics destaquem Mi organismo en obras de l’extremeny Fermín Solís. Es tracta d’un nou episodi de les aventures d’en Martín Mostaza, alter-ego de l’autor. Després de Los días más largos i El año que vimos nevar, trobem a un Martín ja adolescent, amant dels còmics, obsessionat amb la religió i obligat a treballar durant els estius amb el seu pare fent de paleta.

Portades 1

A la secció infantil trobem una nova adaptació del clàssic de Lewis Carroll, Alícia al país de les meravelles, en aquesta ocasió il·lustrat per la francesa Rebecca Dautremer, que amb els seus dibuixos vol allunyar-se d’altres versions d’aquesta història com la de la casa Disney.

Dins la secció infantil també us volem destacar una altra adaptació, en aquest cas cinematogràfica, de la sèrie de novel·les d’en Jeff Kinney, El diari d’en Greg. Greg Heffley és un nen de 12 anys que està a punt de començar l’escola secundària. Al seu diari descriu les seves aventures quotidianes amb els seus companys i el seu desig de convertir-se en un noi popular a l’escola.

Pel que fa a la música us presentem el darrer treball del desaparegut “cantaor” Enrique Morente, Morente+Flamenco. Inclou els seus millors directes amb col•laboracions d’altres artistes com Manolo Sanlúcar, Pepe Habichuela, Alain Pérez o Montoyita.
 
Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Pa negre, l’adaptació cinematogràfica de la famosa novel·la d’Emili Teixidor que representarà a Espanya a la propera edició dels premis Oscar.

Portades 2

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Desembre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari