Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Rànquing musical: els CDs més prestats a la Xarxa

Us presentem el rànquing dels documents més prestats durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2011 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, segons l’índex de préstecs realitzats. Això no vol dir que siguin els millors, però el que si que és indiscutible es que són els més “mediàtics”.

Els primers

La llista l’encapçala la col·lecció 100 greatest musicals, composta per 6 CDs, i que ens ofereix una selecció de les millors cançons de pel·lícules entre els anys 1927 i 2010, o sigui, de la història del cinema. El segon lloc és pel darrer treball dels Manel, 10 milles per veure una bona armadura, que també tenen el quart lloc amb el seu anterior treball Els millors professors europeus; el tercer lloc és per revisar els èxits de tres dels grans músics de la història com són Ella Fitzgerald i els germans George i Ira Gershwin en un dels famosos songbooks de la cantant.

Els Manel i els seus èxits

El 5è, 6è i 7è lloc són per treballs editats més recentment: començant pel darrer treball dels R.E.M., Collapse into now, la banda sonora de la pel·lícula Chico & Rita, realitzada per Bebo Valdés, i un altre dels grans exponents del nou pop català, els Amics de les Arts i el seu aclamat Bed & Breakfast.

Els més prestats

Cantant i jugant…Tanquen aquest top9 dos treballs ben diferents: en el 8è lloc un recopilatori de cançons per infants que recull temes d’artistes habituals d’aquest gènere com el Xesco Boix o l’Ara Va de Bo, i en el 9è lloc trobem als Radiohead amb el seu darrer treball, The King of limbs.
 
A continuació us referenciem tots els treballs tractats anteriorment i us els enllacem perquè els pugueu consultar i escoltar a les Biblioteques Municipals de la ciutat:

1) 100 greatest musicals
2) 10 milles per veure una bona armadura, de Manel
3) Ella Fitzgerald sings the George and Ira Gershwin song book
, de George  Gershwin
4) Els millors professors europeus, de Manel
5) Collapse into now
, de R.E.M.
6) Chico & Rita
, de Bebo Valdés
7) Bed & breakfast, dels Amics de les Arts
8/ Cantant i jugant: les millors cançons de participació, de Xesco Boix, Ara Va  de Bo, La Pataqueta
9) The King of limbs, de Radiohead

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari