Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arriba el Faraday de tardor a VNG

Faraday Tardor

La família Faraday continua creixent. Després de gaudir durant l’estiu amb el FaradayMajor i les actuacions de grups com Manel, Le Petit Ramon, Guillamino o Joan Colomo, amb la nova estació arriba el FaradayTardor, que se celebrarà aquest proper cap de setmana a l’Auditori Eduard Toldrà.

Cartell del Faraday Tardor

El primer dia d’actuacions serà el divendres 4 de novembre i podrem escoltar els següents artistes:
– Anímic, una de les exquisides estranyeses del panorama musical català. Els de Collbató refermen tot allò de bo que ja havien construït als seus treballs anteriors (especialment a Himalaya, [2009]) amb el seu nou treball, Hannah, on el folk de cambra i la psicodèlia pastoral es tenyeixen de pop noir embriagador.

– Pau Vallvé presentarà el seu darrer treball, 2010, caracteritzat per un to fresc, directe i d’èpica tribal. Molt més cru i despullat. Més a prop de grups com Arcade Fire, Radiohead o José Gonzalez que en els seus anteriors projectes.

– Sisa és més que un dels outsiders de la música popular contemporània catalana. És un clàssic. Al Faraday Tardor repassarà sencer l’àlbum més emblemàtic de la seva carrera, Qualsevol nit pot sortir el sol, constatant-ne la seva plena vigència.

La segona jornada de concerts podrem seguir les actuacions de:
– The Marzipan Man, on podrem assistir a les noves aventures d’en Jordi Herrera i tornarem a trobar-nos amb els cants i somnis de pop orquestrat de dormitori i folk psicodèlic a lo Syd Barrett o Kevin Ayers. El de Mallorca explica que l’home de massapà se li va aparèixer un dia plujós prop dels boscos de Salisbury, a Anglaterra. I sembla que encara no l’ha abandonat.

– Els barcelonins 4t 1a van començar fent concerts a salons de cases per retrobar un so sense micros, més humil i matisat, que arribés a petites audiències però de manera directa i senzilla. I les elogiades cançons del seu disc de debut, El món en un cafè, van anar creixent en aquest entorn reposat, comandades per la veu d’en Pere Jou i amb la instrumentació precisa. Retalls vitals amb melodies pop.

– Astrud & Col·lectiu Brossa, davant els rumors de separació del duet barceloní la reacció va ser una reinvenció de la mà del Col·lectiu Brossa. La (re)interpretació en directe de les cançons va donar lloc, l’any següent, a l’enregistrament a l’estudi d’aquest mateix repertori amb l’afegit d’un parell de cançons noves, donant lloc al flamant i sucós Lo nuevo.

– Nacho Vegas, l’insigne asturià, va ser el cap de cartell de la primera edició del Faraday al Molí de Mar, l’any 2004, on venia a presentar el seu segon treball Cajas de música difíciles de parar (2003). En l’estrena del Faraday Tardor a l’Auditori Eduard Toldrà, Nacho Vegas presentarà en format acústic -acompanyat per Abraham Boba i Xel Pereda- el seu cinquè i alabat disc llarg, La zona sucia, i el seu recent mini LP, Como hacer crac (2011).

Un cop finalitzats els concerts es podrà continuar gaudint de la música amb uns DJs de luxe a l’Envelat, com són Fish and Rocks, Dj Delafé i Love of Lesbian Djs per la nit del divendres i Les Enfants, Dj Lluís Gavaldà i Dj Coco per la nit del dissabte. Aquest serà el punt i final a dos intensos dies de so a la ciutat de la música: Vilanova i la Geltrú.

En el següent enllaç podeu escolar la selecció, que amb l’ajuda de l’Spotify, hem fet a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell:

Faraday Tardor a l’Spotify de la Biblioteca 

A les Biblioteques Municipals podeu trobar treballs de tots aquests artistes:

– Anímic: Cançons de Nadal (2009)& Hannah (2011)
– Pau Vallvé: 2010 (2010)
– Jaume Sisa: Qualsevol nit pot sortir el sol (1991) & Ni cap ni peus (2008)
– The Marzipan man: Stories (2007) & Adventures (2011)
– 4t1a: El món en un cafè (2010)
– Nacho Vegas: Cajas de música difíciles de parar (2003) & La zona sucia (2010)
– Col·lectiu Brossa & Astrud: Lo nuevo (2011)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari