Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


43è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Capcelera

El passat 20 d’octubre, la Maria Schneider Orchestra, quarta medalla d’or del festival, va inaugurar la quaranta-tresena edició del Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

El festival es organitzat per The Project, una empres líder en la gestió d’espectacles musicals que, actualment, organitza més de 300 produccions a l’any i desenvolupa i coordina altres festivals a la ciutat com son el Festival de Guitarra i el Festival de Flamenc De Cajón.

Des de l’any passat, l’adjectiu internacional del festival té més sentit que mai, doncs amb l’agermanament amb els potents festivals de Newport l’any passat i enguany el d’Umbria, s’ha aconseguit un posicionament estratègic que permet l’intercanvi d’experiències i de talents.

El festival compta amb altres espais i diferents escenaris repartits per tota la ciutat comtal.

A Luz de Gas es podran veure actuacions de tota mena: des dels catalans La Vella Dixieland o The Pepper Pots fins al saxofonista d’origen hindú Rudresh Mahanthappa passant pel monogràfic “Pianos”, on actuaran diferents trios com el Neil Cowley Trio o el Vijay Iyer Trio.

Neil Cowley - The Pepper Pots - Michel Camilo

Al Palau de la Música tocaran figures consagrades com el dominicà Michel Camilo o la nord-americana Madeline Peyroux presentant el seu darrer treball Standing on the rooftop. Però també es podrà gaudir de la fusió entre el flamenc de Pepe Habichuela i Josemi Carmona amb el contra-baixista Dave Holland i de la energia de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa.

L’Auditori de Barcelona reserva el seu espai per dos clàssics: el Pat Metnehy trio amb Larry Grenadier i Bill Stewart i el músic piamontès Paolo Conte, que presenta Nelson, un disc cantat en quatre llengües i que tindrà l’honor d’acomiadar aquesta edició del festival el dia 1 de desembre.

 Paolo Conte - Madeline Peyroux - Dave Holland

Enguany, el festival incorpora un nou escenari, el Teatre Coliseum. Aquí, el grup Pegasus, un referent del jazz-fusió del nostre país, celebrarà els seus trenta anys recuperant una vella aventura: la projecció del clàssic del cinema alemany, Berlín. Sinfonía de una gran ciudad (1927) amb la banda sonora interpretada en directe. També hi actuarà la Sílvia Pérez Cruz amb un recital dedicat al seu pare, Castor Pérez, músic i estudiós de l’habanera, mort fa un any.

I encara podreu trobar més activitats a altres espais com el Gran Hotel Havana Barcelona, hotel oficial del festival, a l’hotel Mandarin Oriental o Monvínic.

Si voleu endinsar-vos una mica més dintre el món del jazz no dubteu venir a la Biblioteca, on hem preparat una exposició de fons amb tot de material relacionat amb aquest estil musical o connecteu-vos a l’Spotify i escolteu la playlist que hem preparat seguint el següent enllaç.

Playlist 43è Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari