Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


XVII Saló del Manga

PosterDel 29 d’octubre a l’1 de novembre tindrà lloc a la Farga de L’Hospitalet, la dissetena edició del Saló del Manga, organitzada per Ficomic.

Durant aquests dies podreu gaudir de múltiples activitats com els concursos de Cosplay i de karaoke, signatures d’autors, conferències i projeccions, entre d’altres. A més a més, enguany hi ha 143 empreses expositores, un 9% més que l’any passat, on es podran trobar totes les novetats editorials i marxandatge.

En aquesta edició tot el saló girarà entorn la figura dels samurais, els mítics guerrers japonesos, i com la seva cultura s’ha vist reflectida al manga, l’anime i el cinema.

Samurais de paperL’exposició central del Saló, Samurais de paper, girarà entorn aquests personatges i ens mostrarà alguns original d’en Hiroshi Hirata (Shizoka, 1937), convidat del Saló i al qual es considera un dels mestres del gènere jidai-jeki, que narra les històries del Japó feudal protagonitzades per samurais.

A l’exposició també es podran veure còmics no japonesos on descobrirem la visió que es tenia d’aquests guerrers fora del Japó.

Activitats
 
Una de les novetats d’aquest any es que hi haurà una desfilada de quimonos a càrrec de l’Associació Cultural Kimono Club de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Edo Syouten de Tòquio. Els quimonos també estaran exposats durant tots els dies que duri el Saló.

Aquesta serà la darrera edició del Saló a L’Hospitalet, doncs el proper 2012 tornarà a celebrar-se a la Fira de Barcelona.

A la Biblioteca hem preparat una exposició de fons al vestíbul i també una petita guia on podeu trobar tot els documents que tenim sobre els samurais. La podeu descarregar aquí: Samurais de paper.

Exposició de fons

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari