Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arriba la nova aventura del capità Alatriste: ‘El puente de los asesinos’

Les noves aventures del capità Alatriste

Després de cinc anys de silenci avui dijous, 27 d’octubre, arriba a totes les llibreries del país la nova entrega, la setena, d’aquesta saga d’Arturo Pérez-Reverte que repassa les El puente de los asesinosaventures d’aquest peculiar personatge que habitava durant el “Segle d’or” espanyol. A Las aventuras del capitán Alatriste l’autor relata les històries d’un veterà dels terços de Flandes que malviu com espadatxí a sou en el Madrid del segle XVII. Les seves perilloses i apassionants aventures ens submergeixen en les intrigues de la Cort d’una Espanya corrupta i en decadència.

El puente de los asesinos té Nàpols, Roma i Milà com alguns dels escenaris protagonistes d’aquesta nova aventura del capità Alatriste. Acompanyat del jove Íñigo Balboa, a Alatriste li ordenen intervenir en una conjura crucial per a la corona espanyola: un cop de mà a Venècia per assassinar al dux durant la missa de Nadal, i imposar per la força un govern favorable a la cort del rei catòlic en aquest estat d’Itàlia.
Per Alatriste i els seus camarades -el veterà Sebastián Copons i el perillós moro Gurriato, entre d’altres-, la missió es presenta difícil, arriscada i plena de sorpreses. Suïcida, tal vegada; però no impossible.

Arturo Pérez-ReverteArturo Pérez-Reverte (Cartagena, 1951) va ser reporter de guerra durant vint-i-un anys i és autor, entre d’altres novel·les, d’El húsar, El maestro de esgrima, La tabla de Flandes, El club Dumas, Territorio Comanche, La piel del tambor, La carta esférica, La Reina del Sur, Cabo Trafalgar, El pintor de batallas, Un día de cólera i El asedio. És membre de la Real Academia Española de la Llengua.

Per fer-nos una idea de l’estil de l’escriptura i de la vitalitat de la ploma de Pérez-Reverte no cal més que llegir les paraules escrites per Albert Bensoussan, crític del Magazine Littéraire, que diu d’ell que “ens trobem davant un relat brillant, amb un ritme vertiginós, que encantarà a aquells lectors que s’hagin guardat una mica de candor i de curiositat. Calia atrevir-se a dir-ho, però Arturo Pérez-Reverte és un escriptor que manifesta totes les audàcies i que sap tirar sobre el passat del seu país una mirada sense indulgència… La novel·la d’Arturo Pérez-Reverte és fidel en tot moment a la veritat, reinventa amb mestratge la novel·la històrica”.

Las aventuras del Capitán Alatriste

Properament trobareu aquesta obra a les Biblioteques Municipals; de moment podeu anar fent boca amb els altres títols que composen aquesta sèrie:

– El Capitán Alatriste (1996)
– Limpieza de sangre (1997)
– El Sol de Breda (1998)
– El Oro del Rey (2000)
– El Caballero del jubón amarillo (2003)
– Corsarios de Levante (2006)

Us deixem amb el vídeo-presentació protagonitzat pel propi autor:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari